Afbeelding
Foto: Corné van der Stelt

vrijdag 2 december

Koffiemiddag
09:00-14:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenbaan 132a
Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje, een spelletje of een crea-activiteit. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag een plek voor ontmoeting. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur wordt er ook een lunch geserveerd.
www.sinarmaluku.nl

Koersbal
09:30-11:30, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20
Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. Wie op vrijdagochtend mee wil doen, kan zich aanmelden bij G. Vermeij: 0348-418490.

Stoelyoga
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Diana Horsman verzorgt een kennismakingsles stoelyoga. Het is een ontspannende bewegingsvorm die een positieve uitwerking heeft op pijn en bewegingsbeperkingen. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Voorleesuurtje
10:30-11:15, Woerden, bibliotheek, Meulmansweg 27
Iedere maand is er een voorleesuurtje in de bibliotheek voor kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. Vaste voorlezer Pim zal dan een mooi verhaal voorlezen. Aanmelden is niet nodig; ouders en hun kinderen kunnen gewoon binnenlopen.

Maartje & Kine met Hoge Noot












FOTO



20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Beuken, rocken, zweten: Maartje en Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker! In Hoge Noot vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Hoge Noot zou in maart 2020 in première gaan maar werd (misschien wel) de meest uitgestelde première ooit. De tournee is nu in zijn geheel verplaatst naar seizoen 22/23. Waarom? Omdat ze er zo trots op zijn - deze show verdient simpelweg alsnog volle zalen. Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 3 december

Repair Café Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Wat doe je met een kapotte broodrooster, defecte lamp, een scheur in je broek, kapot speelgoed, computer problemen of een rammelende fiets? Ga naar het Repair Café en laat experts je helpen deze mooie spullen weer te maken.

Open ochtend De Mantelmeeuw
10:00-12:00, Woerden, hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig.
www.demantelmeeuw.nl

Bingo bij SC Woerden
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Laatste bingoavond van 2022 bij de voetbalclub. Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronde de kaart vol voor het 57e getal, dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Cromwijk Kaas en Kip uit de Voorstraat. Voor dertien ronden bingo betalen deelnemers 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend; het bingospel begint om 20.30 uur.

zondag 4 december

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Kans om het Stadsmuseum Woerden onder begeleiding van een rondleider te verkennen. Deelnemers maken kennis met de historie van het museum. Zo hangt in de Vroedschapszaal ‘Het Beleg van Woerden’, een schilderij waarop de strijd met de Spanjaarden wordt weergegeven. Tevens neemt de rondleider deelnemers mee naar de tijdelijke expositie ‘(ON)PEILBAAR WATER’. Een achttal kunstenaars hebben zich laten inspireren door het fenomeen WATER en zijn hier ieder op zijn/haar eigen wijze mee aan de slag gegaan. Deelname aan de instaprondleiding is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs (museumkaart of entreebewijs).
www.stadsmuseumwoerden.nl

dinsdag 6 december

Koffieochtend
10:00-12:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. Wekelijks zijn twee gast vrouwen/mannen aanwezig. De inloop is er voor mensen jong en oud. Voor kinderen is er een speelhoek aanwezig. Opgave is niet nodig, er is vrij entree. Meer informatie via: 0348-410111 of e-mail: kosterijmaranathakerk@gmail.com.

Repair Café Kamerik
14:00-16:30, Kamerik, Ambachtshuis, Nijverheidsweg 15
Vrijwilligers van Sleutelclub Kamerik repareren kleding en kleine elektrische apparaten. Voor koffie of thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie is verkrijgbaar bij Evelien van Vliet: 06-13013795.
www.repaircafe.nl

woensdag 7 december

Inloopspreekuur Fietsersbond
10:00-11:30, Woerden, Brownies&downieS, De Kazerne 3
Fietsersbond afdeling Woerden houdt een inloopspreekuur. Onder het genot van een gratis kop koffie kunnen inwoners meedenken en meepraten over het verder fietsvriendelijk maken van de gemeente. Wellicht heeft iemand suggesties voor verbeteringen voor de fietsers in Woerden. De Fietsersbond vindt het belangrijk om van de inwoners uit de gehele gemeente Woerden (dus ook de buitenkernen) te horen wat er leeft, wat goed gaat en wat er beter kan. Met deze input kan ze meer en nog betere adviezen in haar regulier overleg met de gemeente geven. In januari en februari 2023 houdt dit spreekuur een winterstop.

Smartphone Bingo
10:30-12:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Speel mee met Smartphone Bingo van DigiHandig. Tijdens deze bingo staat gezelligheid voorop, maar leren deelnemers ook meer over handige apps voor de telefoon of tablet. Je kruist niet alleen getallen weg, maar ook icoontjes die je tegenkomt op een smartphone. De Smartphone Bingo is gratis. Digihandig is een initiatief van New Future Lab, Game Tailors en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. DigiHandig vindt dat iedereen moet kunnen meedoen in de digitale samenleving. Het internet is namelijk voor iedereen. Aanmelden voor de Smartphone Bingo kan door te bellen naar: 06-17351006, een mail te sturen naar: activiteit@sinarmaluku.nl of door binnen te lopen bij Sinar Maluku-wijkcentrum Molenvliet.

SinteKerst bij de Kidsclub
14:30-16:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Kidsclub van het inloophuis met deze keer een creatieve activiteit. De kinderen spelen het SinteKerst-dobbelspel. Aanmelden kan via: 0348-447643/06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

donderdag 8 december

Lunchen met accordeonmuziek
12:00-14:00, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20
Bezoekers zijn zoals elke dinsdag en donderdag welkom voor een lunch. Wat deze keer heel speciaal maakt is dat er een accordeonist komt die allerlei meezingers zal spelen. De kosten voor de lunch zijn 8,50 euro. Deze lunch wordt mogelijk gemaakt door Philadelphia dagbesteding.

Koffiemiddag
13:30-15:45, Woerden, Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek)
Elke donderdag is er in de huiskamer naast de koe - de ruimte waar Hart voor Woerden ook gebruik van maakt - een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl. Wie zich aan wil melden als gastheer of gastvrouw kan eveneens contact opnemen.

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Voor informatie: zie zondag 4 december.

zaterdag 10 december

Kerstfair
15:00-19:00, Waarder, parkeerterrein Prins Willem Alexanderschool
Kerstfair in het hartje van het dorp. Er staan diverse kramen, er is horeca en er klinkt sfeervolle kerstmuziek. Verder kunnen bezoekers meedoen aan een workshop kerststerren maken. Ook komt de kerstman langs. Wie als vrijwilliger een handje wil komen helpen, kan zich aanmelden via: waarder@huisvanalles.nl. Wie nog een leuk idee heeft voor de kerstfair of een kraam wil hebben, kan eveneens contact opnemen.

Stefano Keizers als Hans Teeuwen
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN. Zijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen door de pers. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit Het Perfecte Plaatje. In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek. In de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Hierna ben je van hem af. Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.