Wereldlichtjesdag in Woerden

woerden • Op Wereldlichtjesdag wordt overal ter wereld stilgestaan bij overleden kinderen. Ook in Woerden vindt weer een herdenking plaats. 

De afgelopen twee jaar moest dat door corona online, nu kan iedereen zelf een kaarsje komen aansteken. De bijeenkomst op zondag 11 december begint om 18.30 uur en vindt plaats bij het Brediushonk aan de Kievitstraat 40. Omdat de bijeenkomst in de buitenlucht wordt gehouden, zijn warme kleding en goede schoenen geen overbodige luxe. 

Tijdens de herdenking is er volop kaarslicht, komt de Woerdense Sofie de Bruin zingen en zal er gesproken worden. Ook zullen de namen van alle overleden kinderen genoemd worden. Na de bijeenkomst maken deelnemers een korte 'lichtjeswandeling' door het bos. Na afloop staat er warme chocomel en glühwein klaar voor de deelnemers. 

Verdriet

In Woerden wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd door Patrick en Nienke Spithoven en Nicole Fazzi-Burgers. "Het verlies van een kind, jong of oud, geeft ontzettend veel (verborgen) verdriet", vertelt Nienke. "Samen creëren we een mooi moment van herinnering, maar ook een plek waar het gemis gedeeld kan worden. Uit ervaring weet ik dat dit steun en kracht geeft."

Iedereen die een kind heeft verloren, ongeacht de leeftijd, of hier in de nabije omgeving mee te maken heeft gehad, is welkom op de bijeenkomst. De organisatie vraagt om de naam van het kind door te geven zodat deze kan worden genoemd tijdens de herdenking. Dat kan door een e-mail te sturen naar: wereldlichtjesdagwoerden@gmail.com.