• Beeld uit de voorstelling Avatara.
• Beeld uit de voorstelling Avatara. Foto: Steven Tips

Dans en poppenspel in Het Klooster

woerden • In theater Het Klooster is woensdag 18 januari vanaf 20.15 uur de bijzondere coproductie Avatara te zien van meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shailesh Bahoran.

In deze voorstelling, waarin dans en poppenspel versmelten, onderzoeken Shailesh en Duda het spanningsveld tussen mensen en goden. Blazen goden mensen het leven in of is het de mens die goden creëert? Wat is de verborgen kracht van symboliek? Welke invloed hebben botsingen in het verleden op de wijze waarop wij naar de goden kijken? In deze coproductie zoeken de makers naar antwoorden in een interessante spiegeling tussen de kunstmatige menselijkheid van poppen en de gecreëerde mechanische beweging van de danstaal popping.

Wat is de verborgen kracht van symboliek? Welke invloed hebben botsingen in het verleden op de wijze waarop wij naar de goden kijken? Shailesh en Duda refereren in Avatara aan de anime en comics cultuur, vol superhelden en bovennatuurlijke krachten. In zowel de Braziliaanse als Indiase religieuze cultuur is er een voorname plek weggelegd voor halfgoden, natuurgoden en indrukwekkende avonturen die niet zouden misstaan in epische verhalen van bijvoorbeeld Masashi Kishimoto (Naruto), Marvel of Tolkien.

Kaarten kosten 18,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.