Vragen over afwatering Beneluxlaan

woerden • De fractie van Woerden&Democratie heeft schriftelijke vragen gesteld over de enorme hoeveelheid regenwater dat in de bermen van de nieuwe Beneluxlaan blijft staan. 

De Beneluxlaan is afgelopen zomer aangelegd en in gebruik genomen om ruimte te maken voor woningbouw rond winkelcentrum Snel en Polanen. Daarvoor moest de Steinhagenseweg worden afgesloten. Onder de nieuwe Beneluxlaan en het aangrenzende fietspad is een dikke laag piepschuim aangebracht om verzakken van de wegen te voorkomen. Fractievoorzitter Reem Bakker vermoedt dat dit piepschuim nu een barrière vormt voor het wegzakken van regenwater in de grond.

Jonge bomen

Leden van zijn fractie hebben de gemeente enkele weken geleden al water uit de bermen zien wegpompen. Na de regenval van de afgelopen dagen staat er opnieuw erg veel water in de bermen, constateert Bakker. Dat gaat ook ten koste van de jonge bomen die er zijn geplaatst. 'Staan de wortels van deze bomen niet te verrotten in het water?, vraagt hij zich af. 

Indien het water echt niet weg kan, zal er een drainagesysteem moeten worden aangelegd. Dit zal volgens Bakker grote kosten met zich meebrengen. 'Waarom moeten er toch telkens weer dure aanpassingen aan nieuwe projecten gedaan worden en waarom huren we dan dure externe deskundigen in?', vraagt hij zich af.