vrijdag 6 januari

Crea kindermiddag
13:30-16:30, Woerden. De Plint, Jozef Israelslaan 20
Op de laatste dag van de kerstvakantie organiseren verschillende creatieve initiatiefnemers een middag voor kinderen van groep 5 tot en met 8. Er zijn verschillende workshops te doen en voor degenen die willen is er een feelgoodmovie in de huiskamer van De Plint. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door Haakin by Marian, Jufjen.nl en Philadelphia, een aantal vrijwilligers en gro-up buurtwerk. Deelname kost 3 euro. Medewerkers van Philadelphia zorgen voor limonade met iets lekkers.

Speurtocht Schilderskwartier
14:30-16:30, Woerden, Mesdagstraat 8
Gratis speurtocht door het Schilderskwartier voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Deelnemers krijgen een flyer met de route en een stempelkaart die nodig is voor de speurtocht. Er zijn tien plekken in het Schilderskwartier waar deelnemers een leuke opdracht krijgen. Wie de opdracht goed doet, krijgt een smiley op de stempelkaart. Wie de stempelkaart vol heeft, krijgt een cadeautje. Deelnemers moeten zelf een potlood of pen en een tasje meenemen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Nellianne: 06-30188734.

zaterdag 7 januari

Open ochtend
10:00-12:00, Woerden, hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig.
www.demantelmeeuw.nl

Brei- en haakinstuif
11:00-15:00, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
Hanna Khomyk is de actie 'Trui aan, kachel uit' gestart. In de Duurzaamhgeidswinkel geeft zij, samen met een aantal brei- en haakcoaches, workshops. Zij leren jongeren breien en haken en delen bolletjes wol uit om de drempel om te beginnen te verlagen. Op vrijdag 10 februari is het warme truien dag en wordt de actie afgesloten. Meer informatie via: zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

Bingo bij SC Woerden
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Bingo van de voetbalclub die altijd op de eerste zaterdag van de maand plaatsvindt. Er worden dertien ronden bingo gespeeld. Meedoen kost 10 euro. Gedurende de dertien ronden wordt er twee keer een semi superronde gespeeld met een hoofdprijs van 75 euro en één keer een superronde met een hoofdprijs van 150 euro. Als in één van deze drie ronden de kaart vol is voor het 57e getal, dan wordt het prijzenbedrag verhoogd met respectievelijk 125 tot 200 euro. Na ronde zes is er een pauze met een loterij. De hoofdprijs van de loterij is een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle gewonnen prijzen zijn in te wisselen tegen een waardebon van Cromwijk Kaas en Kip in de Voorstraat.De kantine is geopend vanaf 19.00 uur.

zondag 8 januari

Zondagmiddagbridgedrive
13:30, Woerden, BC Victoria, De Veste 29
Bridgeclub Victoria houdt iedere eerste zondag van de maand een zondagmiddagbridgedrive. Iedereen die kan bridgen, kan binnenlopen en zich inschrijven. Bij voorkeur per paar, maar alleen komen is ook een optie. Meld dit liefst per e-mail of bij binnenkomst, dan probeert de organisatie een partner te vinden. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon, betaling contant aan de wedstrijdtafel. Aanmelden kan per e-mail via: bridgeclubvictoriawoerden@gmail.com (vermeld beide namen en telefoonnummer en of je een A of B speler bent). Er worden zes rondes van vier spellen gespeeld. Deelnemers kunnen ook meesterpunten verdienen (neem NBB lidnummer mee).

dinsdag 10 januari

Rouw Ontmoetingsgroep
19:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
De Rouw Ontmoetingsgroep komt bij elkaar. De groep is er voor mensen die een dierbare zijn verloren en in het rouwproces lotgenoten willen ontmoeten. Tijdens zes bijeenkomsten gaan deelnemers met elkaar in gesprek over verschillende thema's. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmet kanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden. Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

woensdag 11 januari

Koor 'Zingen voor je Leven'
10:00-12:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
In januari en februari oefent het Utrechtse Zingen voor je Leven koor op vier woensdagochtenden in het inloophuis. Dat is op 11 en 25 januari en 8 en 22 februari 2023. Het koor bestaat sinds 2011, is door corona flink geslonken en zocht de samenwerking met het inloophuis. Mogelijk is dit koor een blijvertje in Woerden. Iedereen die met de ziekte kanker te maken heeft kan meedoen. De kosten bedragen 6,50 euro per keer. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmet kanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.