Pieter Ooms nieuwe trainer VEP

woerden • VEP heeft nog vlak voor de jaarwisseling een nieuwe trainer vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Pieter Ooms komt over van competitiegenoot VV Linschoten. 

Ooms volgt huidig hoofdtrainer Ronald Schalkwijk op wiens contract niet zal worden verlengd. Dit is in onderling overleg tussen club en Schalkwijk besloten. 

Goede spel

Voorafgaand aan de competitie sprak Ooms uit dat het voor VV Linschoten een hele klus zou worden om zich in de vierde klasse te handhaven. Dat lukt aardig, want de ploeg staat op een keurige vijfde plaats. Die positie in combinatie met het goede spel dat de ploeg laat zien, heeft VEP bij de trainer uit doen komen. 

Al vroeg kwamen beide partijen tot elkaar, maar de verenigingen wilden het nieuws over het laatste competitieduel van de eerste competitiehelft heen tillen. "Het moet dan namelijk gewoon over de wedstrijd gaan en niet over een trainer die van club wisselt", laat Ooms weten.  

Maatje groter

Aan de gesprekken met de clubleiding hield hij een goed gevoel over. "De klik is er van beide kanten en VEP is ook weer een maatje groter dan VV Linschoten. Ik voorzie en mooie uitdaging." Doordat beide clubs elkaar geregeld hebben getroffen in competitieverband heeft de trainer al kunnen zien hoe de selectie van de Woerdenaren in elkaar zit.

Overigens toonden meer clubs interesse. Zo kon Ooms bij Sportlust '46 aan de slag als trainer van een jeugdteam. Iets dat 'm wel wat leek. "Dat zou dan alleen weer een stap terug zijn. Kom er dan bij de senioren nog maar eens tussen. Daarbij had VEP ook bij verschillende mensen naar mij geïnformeerd. Ze hadden hun huiswerk goed gedaan."

Nik Mandemakers