• Eén van de foto's van Margot Aartman.
• Eén van de foto's van Margot Aartman. Foto: Margot Aartman

Expositie van keramiek en fotografie

woerden • In de Atriumhal van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden was vrijdag de opening van een expositie met werken van Ilja Pronk en Margot Aartman. 

Pronk maakt al meer dan veertig jaar handgevormd Raku keramiek, geïnspireerd op de Japanse theeceremonie. Het meest karakteristiek zijn de dozen die maar op één manier sluiten. Ook haar figuratieve objecten, haar schalen, vazen en sieraden hebben hun eigen oorspronkelijke uitstraling. Pronk leerde de eerste beginselen van het werken met klei toen ze 4 jaar was van haar grootvader die meubelmaker en beeldhouwer was. Na een bezoek aan Japan in 1984 raakte ze in de ban van de Raku-techniek. 

Kleur

Aartman legt zich in haar fotografie toe in meerdere richtingen. Haar foto’s kenmerken zich door een bepaalde sfeer, mooie lichtval, een fraai lijnenspel, kleur, sfeer en mooie details. Voor de expositie heeft zij verschillende onderwerpen uitgekozen, waaronder architectuur, natuur, studioprojecten en urbex. Urbex staat voor Urban Exploringfoto’s, deze presenteert zij in zwart-wit. 

Margot fotografeert al heel wat jaren en is aangesloten bij meerdere fotoclubs. De foto's in deze expositie zijn te koop.

De expositie is tot en met 17 maart te bekijken.