• Deelnemers aan de spinningles met Ellen van Dijk.
• Deelnemers aan de spinningles met Ellen van Dijk. Foto: aangeleverd

Speciale spinningles met Ellen van Dijk

woerden • Een door de broers Jan-Luca en Kyan Bosman georganiseerde spinningles met wereldkampioen Ellen van Dijk heeft donderdag 1.317 euro opgebracht voor KiKa.  

Het begon op school toen één van de jongens tijdens een les hoorde over Alpe d'HuZes, het jaarlijkse fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding. Thuis vroeg hij aan moeder Sandra of ze mee wilde doen, dit omdat zijn oma's kanker hebben overwonnen en hij iets wilde doen voor mensen met kanker. Alpe d'HuZes werd het niet, maar ze besloten mee te doen aan een evenement van KiKa: de KiKa Games in het Olympisch Stadion in Amsterdam.  

Speciale gast

Het team van Jan-Luca en Kyan ging op zoek naar sponsoren. SportCity Woerden daagde de jongens uit een spinningles te organiseren met speciale gast Ellen van Dijk, houdster van het werelduurrecord en wereldkampioen tijdrijden. Doordat het seizoen van Ellen in volle gang was, moest deze les even op zich wachten. Maar afgelopen donderdag was het zover. Gedurende een uur kregen de sponsoren van het team van Jan-Luca en Kyan een uitdagende spinningles aangeboden door hun ‘mama' (Sandra Bosman) en Ellen van Dijk, met aansluitend een meet & greet. Door deze les is de teller van het bedrag wat in augustus op circa 1.077 euro stond, opgelopen naar 1.317 euro. Het team hoopt dat deze opbrengst voor KiKa een steentje bijdraagt in de strijd tegen kinderkanker.