Meet & Greet bij Vluchtelingen Steunpunt

woerden • Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart is dringend op zoek naar vrijwilligers die statushouders willen begeleiden. Daarom is er op donderdag 19 januari een Meet & Greet op het kantoor aan De Bleek 7 in Woerden. 

Tijdens de bijeenkomst kunnen geïnteresseerden kennis maken met de medewerkers van het steunpunt en met statushouders die naar Woerden en Oudewater komen. Zij worden door vrijwilligers administratief én maatschappelijk begeleid in hun nieuwe woonplaats. Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart verwacht dit jaar meer statushouders te moeten begeleiden dan in 2022. De Meet & Greet begint 19.30 uur. Opgeven kan via: info@vluchtelingensteunpunt.nl.


Bovenverdieping Stadsmuseum leeggeruimd

woerden • De Romeinententoonstelling op de zolder van Stadsmuseum Woerden was afgelopen zondag voor het laatst te zien. 

Deze week is gestart met het leegruimen van de bovenverdieping. Die wordt binnenkort verbouwd om ruimte te maken voor de nieuwe vaste presentatie: het 'Verhaal van Woerden'. De bovenverdieping is dicht, maar het museum blijft voorlopig gewoon open. Zo is de tentoonstelling ‘(ON)PEILBAAR Water’ nog te bezichtigen. 

Na 5 maart sluit het museum voor ongeveer twee maanden de deuren om de verbouwing mogelijk te maken. Begin mei gaan de begane grond en eerste verdieping van het museum dan weer open voor een bijzondere tentoonstelling over de Woerdense kunstenaar Cornelis Vreedenburgh. 

Historische figuren

Naar verwachting zal het museum de zolder eind juni heropenen met de nieuwe vaste presentatie waarin tien historische figuren tien thema’s inleiden die samen het ‘Verhaal van Woerden’ vertellen. De bezoeker wordt meegenomen door de geschiedenis van Woerden, vanaf de prehistorie tot aan nu. Dat gebeurt aan de hand van aansprekende objecten en beelden, zowel uit de eigen collectie als via bruikleen. En in een eigentijdse tentoonstellingsvormgeving.

Voor die tijd worden ook de klimatologische omstandigheden sterk verbeterd. Nu is het er in de zomer te warm en in de winter te koud. Dat is dus goed nieuws voor de energierekening van het museum, maar vooral voor de bezoekers en voor de collectie.