• Dico Koppers gaat spelen bij Sportlust '46, in zijn woonplaats Woerden.
• Dico Koppers gaat spelen bij Sportlust '46, in zijn woonplaats Woerden. Foto: privé

Dico Koppers kiest voor Sportlust '46

woerden • Nadat Dico Koppers zijn profloopbaan beëindigde, stond het in de sterren geschreven dat de inwoner van Woerden ooit voor Sportlust ’46 zou tekenen. Vanaf volgend seizoen is hij te bewonderen op Sportpark Cromwijck.

Er was vorig jaar al wat contact tussen de 30-jarige verdediger en de Woerdense derdedivisionist, "maar toen heb ik ervoor gekozen om bij Ajax te blijven. Komend seizoen speel ik bij Sportlust '46. Ik zit nu nog in mijn goede jaren en wil op niveau blijven voetballen. Al met al is het geen vreemde transfer." 

Op de broek

De amateurs van Ajax kregen vorig jaar nog een flink pak op de broek van Sportlust '46. Koppers deed die wedstrijd niet mee vanwege een blessure. "Dat vond ik vooraf wel jammer, maar achteraf kon ik er niet rouwig om zijn", lacht hij. Zijn medespelers bij Ajax reageerden teleurgesteld op zijn aangekondigde vertrek. "Ze begrepen het wel hoor. Ik ga een niveautje hoger spelen en het scheelt ook nog eens heel veel tijd. Daarnaast is het een mooie nieuwe uitdaging." 

Als prof speelde Koppers veelal als back, maar in het amateurvoetbal is hij in de as komen te staan. Op die positie is het hard werken. "Het niveau kan ik makkelijk aan, maar ik moet gewoon scherp zijn en niet elke avond de kroeg in. Het is mooi dat ik op dit niveau mag spelen, in mijn eigen woonplaats bij een club als Sportlust '46." 

Koppers benadrukt meermaals hoe mooi hij het vindt dat bekenden en familieleden straks bij thuiswedstrijd langs de kant kunnen staan. "Ook zij kunnen op de fiets naar de club. Dat is wel wat anders dan een thuiswedstrijd bij FC Twente of Willem II." Koppers kwam in de jeugd uit voor SCH '44 uit Harmelen. Op zijn tiende werd hij gescout en mocht hij in de jeugd van Ajax spelen. Hij schopte het tot het eerste elftal. Later kwam hij nog uit voor ADO Den Haag, FC Twente, Willem II, PEC Zwolle en Almere City. Wegens blessureleed moest Koppers in 2020 zijn profcarrière beëindigen. Hierna ging Koppers bij de amateurs van Ajax spelen.
"Ik heb altijd gezegd dat ik óf bij Ajax blijf óf naar Sportlust '46 ga", verklaart hij. "Er waren andere ploegen met interesse, maar daartegen heb ik gelijk gezegd dat ik dat niet ga doen. Ik heb geen zin meer om drie kwartier te moeten rijden om een wedstrijd te voetballen. Als ik begin twintig was, had ik nog wel bij Spakenburg willen voetballen, maar daar heb ik nu geen trek meer in. Bij Sportlust '46 is het prima."