Winst voor ‘1e zaterdag van de maand'

woerden • Het team van ‘1e zaterdag van de maand’ is zaterdagavond op de Rotary-ijsbaan Fluitketelcurling Kampioen van Woerden geworden. In de finale werd het team van ‘kINGcurling verslagen. 

Dit jaar deden er maar liefst 119 teams (met bijna 850 spelers) mee aan de Fluitketelcurling Competitie. Na zestien pouleavonden en in totaal zes speelronden wisten de teams van ‘kINGcurling’ en ‘1e zaterdag van de maand’ zich te verzekeren van een plekje in de finale, die JCI Het Groene Hart op de baan organiseerde. De finale werd overtuigend met 2-0 in sets gewonnen door ‘1e zaterdag van de maand’. Naast de titel kreeg de winnaar de bijbehorende wisselketeltrofee uitgereikt. 

Daan Theeuwes Centrum

De opbrengst van de Fluitketelcurling Competitie schenkt JCI Het Groene Hart dit jaar aan het Daan Theeuwes Centrum in Woerden, een landelijk werkend specialistisch revalidatiecentrum voor jonge mensen (tussen 16 en 35 jaar) met ernstig niet-aangeboren hersenletsel.

De ijsbaan op het Kerkplein is zondag na vijf weken gesloten. Er kwamen in die periode rond de 6.700 bezoekers schaatsen.