Reanimatietrainingen in Harmelen

harmelen • EHBO Haarrijn (Haarzuilens-Harmelen-Vleuten) verzorgt op donderdag 2 en 9 februari reanimatietrainingen in Dorpshuis Harmelen

Tijdens deze twee avonden durende cursus leren deelnemers om te handelen bij een mogelijke hartstilstand. Naast het reanimeren wordt uitgelegd hoe je een AED moet gebruiken. De trainingen worden gegeven volgens de regels van de Nederlandse Reanimatie Raad. Lesavonden beginnen om 20.00 uur en eindigen rond 22.00 uur. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat. De kosten voor deelname zijn 45 euro en die worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering.

Voor de mensen die een aantal jaren geleden een reanimatiecursus hebben gedaan, maar daarna geen herhalingsles meer hebben gevolgd en toch graag weer hun kennis willen actualiseren, verzorgt EHBO Haarrijn (bij voldoende deelname) een opfriscursus van één avond. Deze cursus is vooral bedoeld voor burgerhulpverleners die staan ingeschreven bij HartslagNu. Door corona was het lange tijd niet mogelijk om herhalingslessen te volgen. Bij veel van hen is de geldigheidsdatum van de scholing verlopen waardoor ze niet meer voldoen aan de vereisten van een burgerhulpverlener. 

Meer informatie over de reanimatiecursus is te vinden op de website van de EHBO-vereniging en verkrijgbaar bij secretaris Emmy van de Beek: 06-55718980 of e-mail: secretariaat@ehbohaarrijn.nl.

q  www.ehbohaarrijn.nl