• De burgemeester kwam langs met een bos bloemen.
• De burgemeester kwam langs met een bos bloemen. Foto: Alex de Kuijper

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar

woerden • Burgemeester Victor Molkenboer ging zaterdag op bezoek bij de heer en mevrouw Van Bezooijen om hen feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Het was zaterdag precies 65 jaar geleden dat Pieter van Bezooijen en Nelly Koedam in het huwelijk traden. De twee kwamen bij elkaar door een 1-aprilgrap. Maar deze grap pakte heel serieus uit, want op 7 januari 1958 gaven we twee elkaar in Wageningen het ja-woord.

Toetjesfabriek

Tot hun trouwen werkte Pieter op de boerderij en Nelly als onderwijzeres. Daarna kochten zij samen een melk- en kaaszaak waar ze 25 jaar in werkten. Daarna is Pieter bij de toetjesfabriek van Mona gaan werken en zodoende kwam het echtpaar in Woerden terecht. Nu 65 jaar later woont het echtpaar, inmiddels 93 en 88, nog steeds zelfstandig in Woerden.

Zij kregen drie kinderen: Peter (63), Charlotte (61) en Albert (57) waar het echtpaar heel trots op is. Ze bewaren goede herinneringen aan de vakanties met de caravan met het gezin. 

Volgens het paar is liefde en elkaar vertrouwen het geheim van hun briljanten bruidspaar. Met een bos bloemen feliciteerde de burgemeester het echtpaar met hun bijzondere huwelijksjubileum.