• Helga Huisjes.
• Helga Huisjes. Foto: Ad van Drunen

Voorleesfeest in bibliotheek Woerden

woerden • In de bibliotheek van Woerden is zaterdag 28 januari in het kader van de Nationale Voorleesdagen een muzikaal voorleesfeest. 

Van 14.00 tot 16.00 uur worden kinderen van 0 tot 6 jaar door Helga Huisjes muzikaal meegenomen in het prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman. 

Het verhaal gaat over Maximiliaan Modderman die alleen thuis is en een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten. Met taart. Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Maximiliaan Modderman geeft een feestje is een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. 

Taalontwikkeling

Helga Huisjes brengt dit leuke prentenboek tijdens de muzikale voorstelling tot leven. Helga studeerde Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle en Taal- en Cultuurstudies (Taalwetenschappen) aan de Universiteit Utrecht en heeft zich gespecialiseerd in de invloed van muziek op taalontwikkeling. 

Wie de (gratis) voorstelling wil bijwonen kan gewoon langskomen. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de Nationale Voorleesdagen geeft de bibliotheek gratis tips om voorlezen leuker te maken. 

q www.bibliotheekhetgroenehart.nl/voorleesdagen