vrijdag 20 januari

Gebarencafé
19:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Het Gebarencafé Woerden, toegankelijk voor iedereen (horend, doven en slechthorenden), luidt het nieuwe jaar in. Op deze avond is het Nederlandse Gebaren Koor te gast. Het koor bestaat uit dove en slechthorende leden. De koorleden gebaren ritmisch bekende liedjes, die horende gasten mee kunnen zingen. Maar ook leren horenden hoe ze een liedje in gebaren kunnen doen.

Snak
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweeg 77
Voorstelling van Nathalie Baartman. Haar cabaretprogramma Snak is een absurde vertaling van haar leven. Kaarten kosten 18,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 21 januari

Repair Café Harmelen
10:00-12:00, Harmelen, Bavohof, De Joncheerelaan 7
Handige vrijwilligers staan klaar om mensen te helpen met het repareren van kapotte spullen. Te denken valt aan huishoudelijke apparaten, lampen en gereedschap, kleine meubels, houten speelgoed en kleding. Ook is het mogelijk om messen en scharen te laten slijpen en fietsverlichting na te laten kijken.

Vogelmarkt
10:00-12:00, Woerden, clubgebouw Avicultura, Singel 43a
Vogelmarkt bij vogelvereniging Avicultura. Vogels zoals kanaries, tropen en parkieten worden op deze markt te koop aangeboden. Ook wordt er advies gegeven door leden van de vereniging over het houden en kweken van deze vogels. Iedereen is welkom, een kopje koffie is gratis. Nadere informatie over vogelvereniging is te vinden op www.aviculturawoerden.nl.

Rondleiding in Het Klooster
11:00-12:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Kaarten à 3 euro zijn op de website van Het Klooster te bestellen.
www.kloosterwoerden.nl

Rob en Emiel
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het publiek beleeft een unieke mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie. Rob en Emiel gaan in deze schijnbaar onmogelijke show terug naar hun roots. Van Houdini tot Copperfield is een waanzinnige show vol wonderlijke gebeurtenissen. Kunnen ze écht gedachten lezen? Zweeft die persoon écht? Ervaar het gevoel van het onmogelijke in het kwadraat. Wat niet kan, gebeurt hier. Van vingervlugheid tot echte mindfucks: het komt allemaal voorbij. Kaarten kosten 22 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zondag 22 januari

Klooster Klassiek
15:00-16:30, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
‘Mompou and more’ van Carol Ruiz is een eerbetoon aan de Catalaanse componisten die met hun bijdragen het repertoire voor de piano hebben verrijkt. Het album is tevens een ode aan haar geboorteland. Ruiz is geboren in Barcelona en woont sinds 2004 in Nederland. Ze is een internationaal actieve pianiste. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

woensdag 25 januari

'Zingen voor je Leven'
10:00-12:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
In januari en februari oefent het Utrechtse Zingen voor je Leven koor op drie woensdagochtenden in het inloophuis. Dat is op 25 januari en 8 en 22 februari. Het koor is door corona flink geslonken en zocht de samenwerking met het inloophuis. Mogelijk is dit koor een blijvertje in Woerden. Iedereen die met de ziekte kanker te maken heeft kan meedoen. Deelname kost 6,50 euro per keer. Dit kan per keer contant of via een Tikkie betaald worden. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

donderdag 26 januari

Wandelen op donderdagochtend
10:00-11:15, Woerden, wijkcentrum Molenvliet/Sinar Maluku (ingang naast sporthal Bulwijk)
Elke donderdagochtend is er een wandeling van ongeveer 5 km. Er worden verschillende routes in Woerden en omgeving gelopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie via: 06-33840614.

Instaprondleiding
14:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Deelnemers maken kennis met de historie van het museum. Tevens neemt de rondleider bezoekers mee in de tijdelijke expositie ‘(ON)PEILBAAR WATER'. Een achttal kunstenaars hebben zich laten inspireren door het fenomeen water en zijn hier ieder op zijn/haar eigen wijze mee aan de slag gegaan. Op vertoon van een geldig toegangsbewijs (museumkaart of entreebewijs) kunnen bezoekers kosteloos mee met de rondleiding.