• Wethouder Arjan Noorthoek reikt een herinneringssleutel voor in de ontmoetingsruimte uit aan bewoner Rinus Hogebrugge die nauw betrokken was bij de totstandkoming van De Pionier.
• Wethouder Arjan Noorthoek reikt een herinneringssleutel voor in de ontmoetingsruimte uit aan bewoner Rinus Hogebrugge die nauw betrokken was bij de totstandkoming van De Pionier. Foto: Alex de Kuijper

Officiële opening De Pionier in Zegveld

zegveld • In Zegveld is donderdag De Pionier officieel geopend. Dat gebeurde door de symbolische overhandiging van een reuzensleutel.

De 23 appartementen van het seniorencomplex zijn sinds oktober vorig jaar bewoond en deze maand zal ook de ontmoetingsruimte in gebruik worden genomen. "We zijn er trots op dat dit in Zegveld voor de Zegvelders is gerealiseerd", aldus Hans van Kesteren, voorzitter van Zegveld Zorgt. 

Inspirerend

Wethouder Arjan Noorthoek noemde het inspirerend dat zoveel partijen elkaar gevonden hebben in het project. "Gemeente, Zegveld Zorgt en Cazas Wonen hebben er allemaal een mooie bijdrage aan geleverd. Waarmee we bereikt hebben dat Zegvelders die op hulp zijn aangewezen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen."

Na de officiële handeling was er voor de gasten alle gelegenheid om in De Milandhof nog eens terug te kijken op dit huzarenstukje van gemeenschapszin. Namens Cazas Wonen sprak ontwikkelaar Pieter Akkermans over een project waar door inwoners van Zegveld veel energie in is gestoken. "Daardoor kwam de haalbaarheid steeds dichterbij. Met als ultiem resultaat dat er nu een prachtig en duurzaam complex staat."

De komende maanden richt Zegveld Zorgt de gemeenschappelijk tuin nog in zodat de bewoners in de lente elkaar ook buiten kunnen ontmoeten.