John Blok wint Cultuurprijs Woerden 2022

woerden • John Blok is winnaar geworden van de Cultuurprijs Woerden 2022. Hij kreeg de trofee en bijbehorende cheque van drieduizend euro woensdagavond uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in AnnexCinema. 

Blok was één van de vijf genomineerden voor de prijs. De andere vier kandidaten waren Mirte Damen, koor Bravour, de Havendagen en fanfarekorps Excelsior. 

Blok noemt het winnen van de prijs 'heel eervol'. Of 'ie het had verwacht? "Het klinkt eigenwijs, maar het antwoord is ja. Ik wist dat ik goede papieren had toen ik alle nominaties las. Mijn betrokkenheid bij de Woerdense cultuur strekt zich uit over een periode van 35 jaar. Dat is best lang."  

Dagelijkse gedichtjes

Blok is vooral bekend door zijn dagelijkse gedichtjes met bijpassende foto op onder andere zijn Instagramkanaal. Uit zijn hele verzameling aan eigenzinnige, grappige en treffende gedichtjes maakte hij vorig jaar een selectie om te laten afdrukken als ansichtkaart en te bundelen in zijn zelf uitgebrachte dichtbundel.

Naast dichter is Blok al jaren een verbindende factor in de muziekwereld. Zelf is hij bekend als muzikant en liedjesschrijver, maar ook meewerkend als geluidsman of spelend in diverse bands. Al jaren beheert hij de oefenruimtes in Poppodium Bredius en heeft hij een goed oor voor nieuw talent. Met zijn eigen repertoire stond Blok twee jaar geleden met een eigen theatershows in het Rie Theater in Woerden. 

Bier

Wat Blok met het prijzengeld gaat doen? "Bier drinken", grapt hij. "Nee, ik ga het investeren in nieuwe culturele initiatieven. Zo geef ik op de school waar ik voor werk (Minkema College) poëzielessen aan leerlingen. Dat is ontzettend leuk om te doen. Mijn idee is om dit verder uit te breiden."   

Naast de Cultuurprijs Woerden werd tijdens de avond ook de Aanmoedigingsprijs 2022 uitgereikt. Die is toegekend aan de 18-jarige Sem Hoos, bekend vanuit de muziek- en theaterwereld. Hij won onlangs nog de Koninklijke Conservatoriumprijs. Hoos ging naar huis met een trofee, een oorkonde en een geldbedrag van 500 euro. 


Blijspel in De Schulenburch

kamerik • LTO Bodegraven brengt vrijdag 27 januari het toneelstuk ‘Martha en Mathilda’ op de planken van De Schulenburch in Kamerik. Het betreft een avondvullend blijspel. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten 13,50 euro per persoon (één consumptie inbegrepen) en zijn te verkrijgen bij Nico Wiltenburg (van Teylingenweg 139 te Kamerik of 06-58802444) of bij Marije Stolwijk (Burgemeester de Kockstraat 7 of 06-18198168).