Sopochtend voor hulpmiddelen

woerden • Iedereen met een rollator, looprek, scootmobiel of rolstoel, kan deze op vrijdag 27 januari laten schoonmaken in de hal van Careyn Weddesteyn in Woerden. 

Leerlingen van scholengemeenschap De Passie staan daar tussen 10.00 en 12.00 uur klaar met een sopje. Via stichting Present Woerden gaan ze tijdens de Passiedagen aan de slag om iets te betekenen voor een ander. Dit doen ze bij verschillende projecten zoals bij de ontmoetingsplaats House of Hope, de Huiskamer naast de Koe, De Zonnehof, een fotospeurtocht bij Zero Waste Woerden en een bingo bij Park Oudeland.
Eén van de projecten is ook het schoonmaken van vervoershulpmiddelen bij Careyn Weddesteyn. Ondertussen is er tijd voor een praatje. Aanmelden is niet nodig; iedereen is welkom om langs te komen.


Verdachten bankpasfraude aangehouden in Kamerik

kamerik • De politie heeft de afgelopen week in Kamerik twee verdachten aangehouden op verdenking van bankpasfraude. 

Het tweetal kon eenvoudig in de kraag worden gevat, zo blijkt uit een bericht op sociale media. ‘Bij het verlaten van het erf van de woning hadden zij zich vastgereden waardoor het ons makkelijk werd gemaakt.’ De politie laat weten de verdachten aan meerdere zaken te kunnen linken. 


VSB Fonds draagt steentje bij aan armoedebestrijding

woerden • Jolanda van der Spiegel van de Voedselbank Woerden en Carolien Gerritsen van Stichting Leergeld hebben een cheque van 10.000 euro ontvangen van het VSB Fonds Woerden.

Directeur Gert Blonk stelt dat het fonds erg begaan is met de mensen die het financieel moeilijk hebben in deze lastige tijd. Daarom is besloten een bijdrage te verstrekken aan zowel de Voedselbank Woerden als Stichting Leergeld waarmee zij gezinnen kunnen ondersteunen bij de aanschaf van voedsel én leermiddelen voor kinderen. Al eerder hielp het VSB Fonds Woerden beide instanties. Zo ontving de voedselbank recent nog geld voor de aanschaf van een nieuwe koelauto.