Diede de Groot in kwartfinale

woerden • Diede de Groot is de Australian Open goed begonnen. De Woerdense wist haar eerste twee partijen winnend af te sluiten. In haar eerste ronde partij was ze tweemaal 6-1 te sterk voor Kgothatso Montjane. In de tweede ronde won De Groot met 6-4 en 6-0 van Ohtani. In de kwartfinale neemt ze het op tegen de Japanse Tanaka. Ook de van origine Woerdense Jiske Griffioen heeft de halve finale bereikt. Zij was in de eerste rondes te sterk voor Kruger (6-1, 6-0) en Zhu (6-4, 4-6, 6-4). In de halve finale neemt zij het op tegen Yui Kamiji.


Tien medailles voor zwemmers ZPC Woerden

woerden • De zwemploeg van ZPC Woerden heeft het afgelopen weekend tijdens de Provinciale Kampioenschappen in Veenendaal goed gepresteerd.

De twaalf zwemmers (verdeeld over meerdere leeftijdscategorieën) gingen naar huis met tien medailles. Veerle van Munster pakte het zilver op zowel de 50 meter als de 100 meter schoolslag, Carlijn Verschelling pakte zilver op de 100 meter schoolslag en brons op de 50 meter schoolslag, Ian Terlouw pakte zilver op de 100 meter rugslag en brons op de 50 meter rugslag, Freek Ruijssenaars wist op zowel de 50 meter als de 100 meter vrije slag het brons te pakken. Brent Schifflers zwom nog naar het brons op de 100 meter schoolslag. Daarnaast sneuvelden er vele persoonlijke records.


Darter Busscher op Dutch Open

woerden • Michael Busscher komt komend weekeinde in actie op de Dutch Open. Voor het darttoernooi waar professionals en amateurs zich voor kunnen inschrijven moet Busscher in de eerste ronde beginnen. Hij treft daarin Nick Wispels. In de tweede ronde neemt hij het naar verwachting op tegen Gaatze de Graaf. De Woerdenaar hoopt in ieder geval de tweede dag te halen. Daarvoor moet hij bij de laatste 128 zien te eindigen. In 2019 haalde Busscher nog de laatste 32 waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Nick van Milligen. In 2020 zat hij bij de laatste 128, maar wist Busscher wel van drievoudig wereldkampioen Martin Adams te winnen.


Promotie lonkt voor Frisbee Woerden 

woerden • Frisbee Woerden speelde zondag in eigen huis vier wedstrijden van 35 minuten. Na drie ruime overwinningen maakt de ploeg in maart kans op promotie naar de tweede divisie van de zaalcompetitie.

Ultimate frisbee is een snel en tactisch spel dat zowel op het veld als in de zaal gespeeld kan worden. Doel is om de frisbee te vangen in de eindzone van de tegenstander zonder te lopen met de schijf. Dit dwingt beide teams om telkens over te spelen om het veld over te steken. Ondertussen probeert de tegenstander de schijf te onderscheppen.

q www.fcwoerden.nl