• Kerk en kasteel in Woerden.
• Kerk en kasteel in Woerden. Foto: Floris Bakker

vrijdag 27 januari

Mannenochtend
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Deze keer gaan de mannen na de koffie naar de Bonaventurakerk waar ze een rondleiding krijgen van Henk Baars die er jarenlang actief was als hoofdkoster. Aanmelden voor de ochtend kan via: 0348-447643, 06-14004496 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

zaterdag 28 januari

Oogst boompjes
09:30-15:00, Woerden, NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42
Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Ook op Landgoed Bredius staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via www.meerbomen.nu.

Open ochtend
10:30-12:00, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74, Woerden
Elke laatste zaterdag van de maand opent het logeerhuis de deuren voor belangstellenden. Er is de mogelijkheid om rond te kijken en volop informatie te krijgen. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom.
www.logeerhuisbredius.nl

Rondleiding in Het Klooster
11:00-12:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.www.kloosterwoerden.nl

Taxatiedag
12:00-16:00, Woerden, Eetkamer Bredius, Park Oudeland 60
Iedereen kan langskomen om de waarde van oude sieraden, horloges, muntencollecties en zilverwerk te laten bepalen. Ook kunnen sieraden ter reparatie worden aangeboden. De taxatiedagen van Oud Goud Inkoop zijn een leuk en leerzaam uitje, er wordt uitleg gegeven over de goudtoets (een eeuwenoude methode om het gehalte van goud te bepalen) Ook wordt toegelicht wat de waarde bepaalt van een sieraad of object. Wie een gratis en vrijblijvende taxatie aan huis wil aanvragen bij Oud Goud Inkoop, kan bellen met: 06-11132999 (Sander) voor een afspraak.
www.oud-goud-inkoop.nl

Soundsourcing
16:00-17:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Met alleen zijn eigen stem creëert Rob een live concert dat hij een geluidslandschap noemt. Liggend op de grond ga je waar het geluid je brengt: van het regenwoud en de jungle tot een donkere grot. Het is zowel relaxed en meditatief als een groot avontuur. Deelname kost 12,50 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Tip: neem een yogamatje en eventueel dikke sokken mee. Tickets zijn te bestellen via: www.kloosterwoerden.nl.

La Despedida
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom met La Despedida een hedendaags requiem met stevige autobiografische inslag. La Despedida is de tweede voorstelling van het nieuwe dansgezelschap LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zondag 29 januari

Buitenconcert van SYA
13:00-16:30, Kamerik, Buitenplaats Kameryck, Oortjespad 3
SYA bestaat uit drie zangeressen die zichzelf begeleiden op verschillende akoestische instrumenten, zoals gitaar, piano, dwarsfluit, accordeon en mandoline. Het met zorg samengestelde repertoire bestaat uit eigen geschreven liedjes en bekende nummers. De lunch staat om 13.15 uur klaar; om 15.00 uur begint het concert. Kaarten kosten 64,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

'Uur van Lofprijzing'
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Ds. Jan Willem Stam zal spreken over het thema: 'Tevreden onder alle omstandigheden'. Er worden bijpassende liederen gezongen. Het combo Joy en organist Jan Westhoff zorgen voor de muzikale begeleiding. Na afloop is er tijd voor gesprek, ontmoeting en koffie/thee.

donderdag 2 februari

Wandeling
10:00-11:30, Woerden, wijkcentrum Molenvliet/Sinar Maluku (ingang naast sporthal Bulwijk), Stromenlaan 132
Het wijkcentrum is gestart met een nieuw loopprogramma, bestaan de uit negen wandelingen met verschillende routes. Vooraf  opgeven is niet nodig. Meer informatie via: 06-33840614.

Waterherinnering met Jixiao
19:30-21:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Kunstenaar Jinxiao laat zijn video-installatie zien. Tijdens zijn performance gaat hij met deelnemers in gesprek over hun mooiste herinneringen aan water. Wanneer waren we het gelukkigst aan of in het water? Waar was dat, wat deden we en met wie? Deelname aan de workshop is 7,50 euro, inclusief koffie of thee. Opgeven kan via www.stadsmuseum.nl.