• Linksback Daan Visser.
• Linksback Daan Visser. Foto: VEP

'Stond mijn mannetje, maar het kon beter'

woerden • Daan Visser toonde zich bij VEP de eerste seizoenshelft als een typische linksback. Met een flinke drive draafde hij aan de linkerkant, maar zijn prestaties kunnen naar eigen zeggen nog stabieler.

Met lichte verbazing hoorde Daan Visser van zijn trainer Ronald Schalkwijk dat hij het als linksback behoorlijk deed bij de Woerdenaren. De term 'uitblinker' was in zijn ogen wat overdreven. "Ik vond namelijk zelf dat ik in de eerste seizoenshelft nog een beetje ondermaats heb gepresteerd", zegt hij. "Ik heb weliswaar niet slecht gespeeld hoor en stond altijd mijn mannetje, maar het kon wel gewoon beter. En dan met name aan de bal."  

Discipline

Schalkwijk omschrijft zijn pupil als een typische linksback. Onverzettelijkheid, loopvermogen, snelheid en kracht koppelt hij aan discipline. Daarbij kan hij ook uit de voeten als linksbuiten, een positie waar hij in de jeugdelftallen veelvuldig heeft gespeeld. "Dit jaar speel ik vast als linksback, vorig jaar heb ik daar een paar keer mogen invallen. Het is een leukere en betere positie voor mij, want ik kom daar veel beter tot mijn recht. Het aanvallen komt in mijn spel toch wel terug, want ik kies er vaak voor om te overlappen en zo verschijn ik toch nog een keer of vijf voor het doel."  
Als team presteert VEP prima. De ploeg staat in de top-5 van de ranglijst en deed zelfs lange tijd mee om de eerste periodetitel. "We deden het aardig, maar hebben het in de laatste wedstrijden echt laten liggen. Van Linschoten moest er bijvoorbeeld gewonnen worden, maar dat lukte niet. De laatste weken waren sowieso niet best en zakten we wat op de ranglijst."

Dat werd mede ingegeven door het uitvallen van bepalende spelers. Zo ontbrak vrijwel de hele eerste seizoenshelft Joost Brugman en in de laatste weken konden de Woerdenaren ook niet beschikken over Wessel de Rouw en Lars van der Sluis.  

Promotie

Met de spelers die weer terugkeren in het elftal, probeert VEP in de komende periode promotie naar de derde klasse af te dwingen. Dat is volgens Visser het doel. "Op die manier zouden we ook onze trainer een mooi afscheid kunnen geven. Daar hebben we wel een periode voor nodig. Maar er zijn natuurlijk meer ploegen die willen promoveren, dus wij moeten het vooral laten zien en met veel inzet en strijd wedstrijden winnen." 

Visser zelf wil de tweede seizoenshelft vooral constanter presteren.  

Nik Mandemakers