Straatverlichting overdag aan in Waterrijk

woerden • Tot verbazing van Rinze Braaksma brandde eind vorige week in de wijk Waterrijk in Woerden de openbare straatverlichting overdag.  

Vanuit het raam van zijn appartement aan de Marshallaan was het vrijdag goed te zien: straatlantaarns in meerdere straten die overdag nog aan stonden. "Dat was niet de eerste keer, want eerder die week brandden ze ook al de hele dag", zegt Braaksma. "Ik snap dat niet. We moeten in deze tijd allemaal energie besparen, maar die lampen kunnen gewoon aanblijven! Wie gaat dat betalen?"

Een woordvoerder van de gemeente Woerden laat weten dat vorige week in een deel van Waterrijk (postcode 3446) de straatverlichting brandde. De lantaarnpalen stonden op initiatief van netbeheerder Stedin aan. 

Storing

Die laat weten dat het wel eens kan voorkomen dat straatverlichting overdag brandt. 'Dit wordt regelmatig gedaan bij het verhelpen van storingen. Zo kunnen we nagaan waar de storing zit en controleren of de storing is verholpen. Hierbij gaat niet de verlichting van één mast aan, maar wordt een 'lus' van lichtmasten (dat kunnen zelfs meerdere straten zijn) aangezet. Meestal gaat de verlichting dezelfde dag weer uit.'