• De oversteek van de Polanerbaan ter hoogte van het St. Antonius Ziekenhuis wordt door gebruikers als onveilig ervaren.
• De oversteek van de Polanerbaan ter hoogte van het St. Antonius Ziekenhuis wordt door gebruikers als onveilig ervaren.

Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt

Algemeen

WOERDEN • De gemeente Woerden gaat kijken of ze de oversteekplaats op de Polanerbaan ter hoogte van het St. Antonius Ziekenhuis veiliger kan maken. Dat zei wethouder Ad de Regt donderdagavond na raadsvragen van Malik Arbaj (Woerden&Democratie).  

Hij denkt aan een ‘gefaseerde oversteek’, oftewel de aanleg van een eiland halverwege de weg. “Maar dat is een grote ingreep waar we op dit moment geen budget voor hebben.” Wel zijn kleinere aanpassingen mogelijk, zoals het verwijderen van de bosjes net voor en na de oversteekplaats. Dit zorgt ervoor dat automobilisten op de weg voetgangers beter zien als die willen oversteken.

Arbaj zegt dat gebruikers meermaals hun zorgen hebben geuit richting de gemeente. Het contact ervaarden ze echter als destructief. Dit omdat oplossingen die worden aangedragen worden afgedaan met een verwijzing naar de noodzaak voor de doorstroming van het verkeer. 

Eerder vroeg ook D66 om maatregelen om de oversteekplaats veiliger te maken.