Woerden bij ‘Gelijke Kansen Alliantie’

woerden • De gemeente Woerden heeft zich aangesloten bij het landelijk netwerk ‘Gelijke Kansen Alliantie’ (GKA). Binnen dit netwerk werken verschillende ministeries, gemeenten, scholen en schoolinstellingen samen aan gelijke kansen in het onderwijs. 

Met het GKA-lidmaatschap van de gemeente Woerden komt een subsidie beschikbaar voor scholen. Zeven basisscholen onderzochten met de gemeente hoe de subsidie de komende anderhalf jaar het beste ingezet kan worden. Het onderzoek vond plaats in wijken waar gelijke kansen in het onderwijs een grote uitdaging is. 

Brugfuncionaris

Op basis van de wensen en ervaringen van deze basisscholen kiezen zij voor de inzet van één of meerdere brugfunctionarissen. De brugfunctionaris zorgt voor een beter contact tussen ouders en scholen. Ook helpt de brugfuctionaris ouders onder andere bij vragen rond de opvoeding. Zo kunnen ouders beter meedenken en dit vergroot de onderwijskansen van kinderen. 

'Ouders die de schoolsituatie kennen en op de hoogte blijven van de voortgang van het kind, kunnen beter meedenken en meepraten over actuele schoolzaken', zegt de gemeente. 'Zij kunnen hun kinderen beter begeleiden bij het leren en maken van hun huiswerk.'

Het is de bedoeling dat de brugfunctionaris in het tweede kwartaal van 2023 start.