Wisselend succes VTC Woerden

woerden • De heren van VTC Woerden hebben zaterdag een prima overwinning weten te boeken op Spaarnestad. Bij de dames ging het tegen Compaen minder goed.  

VTC Woerden D1 - Compaen D1 - 1-3
In de eerste twee sets kwamen de dames van VTC Woerden er matig aan te pas. De eerste set werd nog met een beperkt verschil verloren, maar in de tweede set kwamen de dames niet verder dan tien punten. De ploeg van Mark Hakhof herpakte zich behoorlijk en won de derde set zelfs met vier verschil. De laatste set werd met een verschil van drie verloren en dus blijft het resultaat van de ploeg beperkt tot een enkel punt. Zodoende blijft de ploeg op een voorlaatste plaats staan.

Spaarnestad H2 - VTC Woerden H1 - 1-3
Slechts één set werd verloren door de heren van VTC Woerden. De tweede set kwamen de heren er niet aan te pas. "Maar in de eerste set startten we ook niet heel sterk. We konden maar geen afstand nemen van hun. Dat lukte pas rond de twintig punten. De tweede set ging verloren door een sterke serviceserie", aldus routinier Sander Schouten. In de derde set kreeg VTC Woerden juist voor elkaar een serie neer te zetten en die set werd met 25-16 gewonnen. "De laatste set kon alle kanten op. Er vielen verschillende kaarten met een rode kaart bij hun. Daardoor kwamen we 23-21 voor, maar het werd ook weer 23-23. Uiteindelijk wonnen wij met 27-25. Een zwaar bevochten overwinning die niet altijd werd gekenmerkt door goed spel. Uiteindelijk namen we ‘gewoon' de punten mee naar huis."