• Burgemeester Victor Molkenboer met het echtpaar Van Duuren.
• Burgemeester Victor Molkenboer met het echtpaar Van Duuren. Foto: Alex de Kuijper

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar

woerden • Jan en Lenie van Duuren waren maandag 30 januari 65 jaar getrouwd. Burgemeester Victor Molkenboer kwam met een bos bloemen langs om hen te feliciteren. 

Hun eerste ontmoeting is bijzonder te noemen. Ze leerden elkaar kennen in een portiek tijdens een regenbui. Jan (83) is geboren in Rietveld en Lenie (84) in Woerden. Hij werkte na zijn school een paar jaar als timmerman en zij in een handwerkwinkel. 

Na een aantal jaar namen ze samen de groente- en fruitwinkel van Lenie’s ouders over. Hij ging ventend langs de deuren, terwijl Lenie in de winkel stond. Toen de winkel in 1985 sloot, ging Jan in een kaaspakhuis werken. Dat heeft hij tot zijn pensionering gedaan.

Acht kinderen

Lenie werd huisvrouw en dat was hard werken, want het echtpaar kreeg na hun trouwen acht kinderen: Dick (64), Cees (63), Anneke (61), Jan (59), Leen (57), Simone (48), Cora (44) en Monique (43). Het geheim van hun briljanten huwelijk? hard werken en goed zorgen voor het gezin. Daardoor is de onderlinge band tussen de kinderen en hun ouders nog altijd hecht.