• Evy Koster.
• Evy Koster. Foto: LongJoyPhotography

Harmelense naar finale Miss Teen of Utrecht 2023

Algemeen

HARMELEN • De 15-jarige Evy Koster uit Harmelen is samen met nog zestien andere meiden in de race voor de titel ‘Miss Teen of Utrecht 2023’.

Evy deed in december mee aan de voorrondes voor de provincie Utrecht en mag nu meedoen aan de finale die op zondag 26 februari plaatsvindt in theater De Lampegiet in Veenendaal. “Het is een droom die uitkomt”, vertelt ze. “In 2021 heb ik voor de eerste keer meegedaan, maar haalde het toen niet. Daarom wilde ik het nog een keer proberen. Deze keer is het me wel gelukt. Ik was zo blij toen ik mijn naam hoorde.”    

Hakken
Op weg naar de finale volgt Evy een speciaal traject. Zo krijgt ze verschillende trainingen, over presentatie, social media en hoe je het beste op hakken kunt lopen. De sfeer tussen de meiden is goed. “Soms hebben mensen de indruk dat een missverkiezing onderling niet leuk is, maar dat is niet het geval. We hebben het vooral heel gezellig samen.”

De meiden zetten zich tijdens het traject in voor een goed doel: de Linda Foundation. Die ondersteunt gezinnen met kinderen die weinig geld hebben. Dit gebeurt door middel van cadeaukaarten waar de gezinnen iets extra’s voor kunnen uitzoeken. “Die extra’s zijn er vrijwel nooit, dus heel welkom!” 

Evy kijkt uit naar de finale. “De ervaringen die ik tot nog toe heb opgedaan zijn al heel waardevol en onvergetelijk.”