Expositie van Meynen en Vroman

woerden • In Het Baken aan de Beneluxlaan in Woerden zijn tot en met 7 april schilderijen te zien van Gerdien Meynen en Iman Vroman. In totaal hangen er meer dan vijftig werken. 

De twee kunstenaars zijn lid van de Kunstkring Woerden en doen regelmatig mee aan groepsexposities van de vereniging. Ze volgen daar ook masterclasses. Meynen, die een opleiding volgde aan de Haagse Academie voor Beeldende Kunst, had vorig jaar een drukbezochte tentoonstelling in ‘t Regthuys in Nieuwkoop. Vroman had les van Paul Versteeg en Jan Vermaat en nam in 2019 deel aan de expositie Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum. In Het Baken tonen ze onder meer portretten, landschappen en abstract werk. De tentoonstelling is te zien tijdens de reguliere openingsuren van Het Baken. Op zaterdag 11 februari en 1 april zijn er speciale open middagen (13.30 tot 16.00 uur).


Winst voor Floortje Mackaij 

woerden • Floortje Mackaij heeft fantastisch gepresteerd in haar debuutwedstrijd voor het Spaanse Movistar. Ze wist te zegevieren in de Vuelta Valencia Feminas. De koers werd door Mackaij en haar ploeggenote Liane Lippert gedomineerd en na verschillende aanvallen was het raak voor Mackaij. Na tien jaar in het shirt van Team DSM en voormalige sponsoren te rijden was het dit jaar tijd voor de 27-jarige Woerdense om haar grenzen te verleggen. Bij Movistar is ze ploeggenote van wereldkampioen Annemiek van Vleuten.


Middellandbaan deels afgesloten

woerden • De Middellandbaan in Woerden is tot en met 17 februari voor een deel afgesloten. Er wordt een nieuw geluidsscherm geplaatst tussen de rotonde Polanerbaan (MBO Rijnland) en de rotonde bij de Europabaan (Intersport). Voor een periode van twee weken is de weg voor het verkeer richting Woerden-Oost/Harmelen afgesloten. De omleiding staat met borden aangegeven en gaat via de Korenmolenlaan, Wulverhorstbaan en de Europabaan. De verwachte extra reistijd is 5 á 10 minuten. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon langs de werkzaamheden.