vrijdag 10 februari

Martijn Kardol in Het Klooster
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Na Bang en Welkom gaat Martijns derde cabaretprogramma over het bezweren van een crisis in je leven, De Situatie.

Dames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken? Wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen? Of moet ik het doen? En hoe dan?

In zijn geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact. Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 11 februari

Parkinson Café Woerden
10:00-12:00, Harmelen, InteraktContour, Hendriklaan 7
Eerste Parkinson Café van 2023. Tijdens deze bijeenkomst wordt er stilgestaan bij de verschillende fasen die bij Parkinson horen en hoe het leven met verschijnselen van deze ziekte is. Entree is gratis. Aanmelden kan via de website.
www.parkinsoncafe-woerden.nl

Rondleiding in Het Klooster
11:00-12:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.
www.kloosterwoerden.nl

Workshop blauwdruk maken
14:00-16:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Kunstenares Elisabeth Schelvis ontvangt bezoekers bij haar eigen kunstwerk in de tentoonstelling (ON)PEILBAAR WATER. Ze vertelt over het magische proces dat schuilgaat achter een blauwdruk. Een blauwdruk is een met behulp van cyanotypie gemaakte directe fotografische kopie in witte lijnen op een blauwe achtergrond, waarbij de achtergrond blauw kleurt door het gebruik van cyanidezouten. Je gaat op zoek naar een mooi object en speelt met licht tot er een mooi beeld ontstaat. De zelfgemaakte blauwdruk op A5-formaat krijg je in kartonnen lichtdichte verpakking mee naar huis. Deelname kost 15 euro, inclusief kosten voor het materiaal en koffie/thee met iets lekkers. Aanmelden is nodig en kan door een e-mail te sturen naar: contact@stadsmuseumwoerden.nl.

woensdag 15 februari

Bingo in het Dorpshuis
14:30-16:00, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Elke derde woensdag van de maand is er bingo in het Dorpshuis voor jong en oud. Iedereen is welkom om mee te doen. Er worden drie rondes gespeeld en een kaartje kost 1 euro per ronde. Opgeven kan via: 0348-506823 of e-mail: dorpshuisharmelen@gmail.com.

Chillavond voor tieners
19:00-21:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Voor tieners de mogelijkheid om kennis te maken met de chillavonden van het inloophuis. De chillavonden, altijd op de derde woensdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur, zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die thuis te maken hebben met een ziekte of ernstige aandoening. Deelnemers gaan samen leuke dingen te doen en herkenning bij elkaar te vinden. De invulling van de avonden wordt met de jongeren bepaald. Aanmelden kan telefonisch via: 0348-447643/06-14004496 of via: info@inloophuislevenmetkanker.nl.