• Stanley Maiola is vanaf volgend seizoen weer speler van SC Woerden.
• Stanley Maiola is vanaf volgend seizoen weer speler van SC Woerden. Foto: Thomas Sohilait Photography

Mailoa keert terug bij SC Woerden

woerden • Stanley Mailoa koesterde al langer de wens om terug te keren bij SC Woerden. Komend jaar is het zover wanneer hij de gelederen versterkt en SCH ’44 achter zich laat. 

SC Woerden is de club van zijn vader en de club waar hij zelf opgroeide voordat hij de stap naar Alphense Boys zette om zo in het profvoetbal te belanden. Vrienden en bekenden als Sven en Jorn van Lunteren, Roman Getrouw, Nick Mansveld en Jacinto Papilaja spelen in het eerste efltal en daarnaast kent hij iedereen binnen de club. "Vorig jaar had ik er al over gesproken met Sven en Roman. Nu is ook Jorn actief bij de club en dus is dit voor mij het moment om de overstap te maken", vertelt de speler die eerder voor onder meer Sportlust ’46, Alphense Boys en het voormalige VV Montfoort uitkwam. In het profvoetbal speelde hij nog in de shirts van PEC Zwolle en Sparta.   

De wens van Mailoa matcht nu met de wensen van de club. SC Woerden is namelijk naarstig op zoek naar aanvallende versterking. "Ik ben best vroeg met beslissen, maar ik wil iedereen duidelijkheid geven. Het is ook fijn dat SC Woerden mij wil hebben. Ik kan wel roepen dat ik deze stap wil zetten, maar de club moet er natuurlijk ook achter staan." Als het aan Mailoa ligt, sluit hij zijn carrière af bij de Woerdense club. "Dat betekent niet dat ik volgend jaar al stop, ik wil graag nog wat langer door." Bij SC Woerden speelde hij al twee keer eerder. In de jeugd en toen de club nog op zondag actief was in de eerste klasse. 

Mailoa sprak een uur lang met trainer Mike Doornkamp en was er daarna zelf wel uit. "Ik heb het nog wel even aan mijn ouders voorgelegd en er met wat vrienden over gehad. Waarom zou ik eigenlijk nog wachten? Daarbij heb ik nergens spijt van en kan ik terugkijken op een mooie carrière. Ik ben er nu ook nog klaar voor om bij SC Woerden te gaan vlammen", aldus de buitenspeler die bij SCH '44 hoopt af te sluiten met een kampioenschap. "Ik wil het zo goed mogelijk gaan afronden bij de club. Daarna heb ik al veel zin in het avontuur bij SC Woerden. Ik ben blij met de stap."

Nik Mandemakers