• De fractie van LijstvanderDoes en loco-burgemeester Ad de Regt kwamen vrijdag een hapje eten.
• De fractie van LijstvanderDoes en loco-burgemeester Ad de Regt kwamen vrijdag een hapje eten. Foto: Anno Visser

Woerdens benefietdiner voor aardbevingsslachtoffers levert 18.000 euro op

Algemeen

WOERDEN • Het benefietdiner dat vrijdag in Woerden werd gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije heeft ruim 18 duizend euro opgebracht. 

De gemeente heeft dit bedrag verdubbeld waardoor het totaalbedrag op 36 duizend euro uitkomt. Van het geld worden hulpgoederen gekocht voor de slachtoffers van de aardbevingen in de regio Hatay-Antakya. “We hebben de eerste tenten en elektrische kachels al besteld”, vertelt Belgin Heybeli. 

Warm gevoel
Zij nam samen met haar vriendin Hatice Oksan het initiatief voor de actie. In wijkcentrum Molenvliet konden bezoekers aanschuiven voor een driegangendiner of een maaltijdenbox kopen voor thuis. De twee hoopten vooraf op een opbrengst van 12 duizend euro. Dat het uiteindelijk ruim 18 duizend euro is geworden zorgt bij Belgin voor een warm gevoel. “Het is echt een prachtige opbrengst waar we heel wat mee kunnen. Nederland is een klein land, maar heeft een groot hart.”

Behoefte
Veel Turkse Woerdenaren hebben familieleden en kennissen in het rampgebied. Via hen krijgen Belgin en Hatice lijstjes met spullen waar behoefte aan is. De verwachting is dat er nog maanden zo niet jaren hulp nodig is. Reden voor Belgin en haar man Adnan om via hun inpakbedrijf Erkin B.V. een extra bedrag te doneren. “Wij hebben besloten het eindbedrag aan te vullen tot 60 duizend euro. Dat is veel geld, maar onze gemeente daar is zwaar getroffen...dan moet je gewoon helpen.”

Doneren kan nog steeds via: https://tikkie.me/pay/d2nshhfs366qdh7gko02