• Uitreiking eerste exemplaar activiteitengids.
• Uitreiking eerste exemplaar activiteitengids. Foto: Alex de Kuijper

Activiteitengids voor 55-plussers

woerden • Bij tennisvereniging Cromwijck in Woerden is donderdag het allereerste exemplaar van de activiteitengids voor Woerdenaren van 55 jaar en ouder uitgereikt. 

Wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw kreeg het boekje tijdens de De Derde Helft die bedoeld is om senioren meer te betrekken bij sportverenigingen. In de nieuwe activiteitengids zijn de activiteiten van 42 verschillende organisaties gebundeld. Het gaat om sportieve, creatieve, muzikale, sociale, leerzame en andere leuke activiteiten en workshops, waar senioren aan mee kunnen doen. Dit om meer te bewegen, anderen te ontmoeten of iets te leren. Dit kan veelal gratis of tegen een kleine vergoeding. Zo kunnen alle Woerdenaren, Kamerikers, Zegvelders en Harmelenaren van 55 jaar en ouder laagdrempelig hun interesses (verder) uitbreiden, weer een oude hobby oppakken of juist iets nieuws leren. 

Verkrijgbaar

Het boekje is verkrijgbaar bij de vier bibliotheken, bij de zwembaden in Woerden en Harmelen en bij de receptie van het gemeentehuis. Tevens ligt de gids onder meer bij Het Klooster, Dorpshuis Harmelen, Stichting Activiteitenhuis Kamerik, Stichting Welzijn Zegveld, De Huiskamer Naast de Koe (ingang Bibliotheek), De Plint, wijkcentrum Molenvliet en bij het kantoor van Beweegteam Woerden (Jan Steenstraat 102). Het boekje digitaal inzien kan via de website. 

q  www.DoeMeeInWoerden.nl