Pannenkoeken bakken voor Turkije en Syrië

woerden • De bakkers van pannenkoekenrestaurant Tante Truus in Woerden bakken op donderdag 9 maart duizend pannenkoeken voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.

Tussen 09.00 en 12.00 uur kan iedereen langskomen in het restaurant aan de Rijnstraat om een stapel pannenkoeken op te halen. Dit voor een zelf te bepalen prijs. De bakkers bakken naturel pannenkoeken, maar ook pannenkoeken met kaas of spek en kaas mét spek. De leveranciers van Tante Truus (De Kleine Bakker, Van Ooijen, en Victoria Horeca) sponsoren de ingrediënten en daarom gaat al het geld naar het goede doel. 

https://tantetruuskitchen.nl/woerden/1000-pannenkoeken-voor-turkije/


Zilveren steekspeld voor Van Meijeren

woerden • Job van Meijeren ontving donderdag de zilveren penning van de gemeente Woerden. Hij kreeg de onderscheiding donderdagavond tijdens zijn afscheid van de gemeenteraad. 

Van Meijeren, die acht jaar raadslid was voor het CDA waarvan de laatste jaren als fractievoorzitter, kon geen goede balans meer vinden tussen gezin, werk en politiek. Daarom kondigde de 32-jarige Zegvelder eind vorig jaar zijn vertrek aan. 

Die mededeling zorgde volgens burgemeester Victor Molkenboer toch wel voor een 'schokgolfje' op het gemeentehuis. "Maar je hebt er een goede reden voor: de zorg voor je gezin. Je stopt met iets wat je aan het hart gaat, dat is moedig." Molkenboer sluit niet uit dat Van Meijeren ooit terugkeert in de politiek, "want je bent een enorm politiek dier." 

Zelf liet Van Meijeren weten dat het vertrek hem zwaar valt, vooral omdat zijn partij landelijk gezien in zwaar weer verkeert. Hij wenste zijn collega-raadsleden 'positieve politiek' toe. "Woerden is met grote ontwikkelingen bezig. Woningbouw, verduurzaming, voorzieningen in de wijken; u mag daar aan bijdragen. Wees kritisch, maar positief." 

De zetel van Van Meijeren is overgenomen door Iozefina Paulet. Zij is tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als raadslid voor het CDA. Marco Hollemans heeft het fractievoorzitterschap overgenomen.