• Burgemeester Victor Molkenboer bracht donderdag een bezoek aan het Kamerikse echtpaar Oostwaard.
• Burgemeester Victor Molkenboer bracht donderdag een bezoek aan het Kamerikse echtpaar Oostwaard. Foto: Alex de Kuijper

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar

kamerik • Het Kamerikse echtpaar Van Oostwaard heeft donderdag bezoek gekregen van Victor Molkenboer. De burgemeester kwam hen feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Cor van Oostwaard (85) is geboren in Breukelen-Nijenrode en Ineke van Rooijen (83) in Schalkwijk. De twee leerden elkaar kennen in ’t Wapen van Haarzuylen. Op 21 februari 1963 gaven ze elkaar het ja-woord in Vleuten. In zijn werkzame leven was Cor werktuigbouwkundig projectmanager en Ineke werkte als administratief medewerkster. Ze kregen zoon Kees en dochter Irene die inmiddels 55 en 48 zijn. De geboorte van hun kinderen zijn meteen ook de belangrijkste herinneringen van de afgelopen 60 jaar.

Hobby’s van het echtpaar zijn wandelen, fietsen, tuinieren, bridgen en klaverjassen. Leven en laten leven is volgens het echtpaar het geheim van hun lange huwelijk.

Burgemeester Victor Molkenboer kwam niet met lege handen naar Kamerik. Hij had een grote bos bloemen meegenomen voor het echtpaar.