Bestemmingsplan Hof van Harmelen vastgesteld

harmelen • Met enkele aanpassingen heeft de gemeenteraad donderdag ingestemd met het bestemmingsplan voor woningbouwproject Hof van Harmelen. De te bouwen wijk bestaat uit 96 woningen.

Zo is besloten dat alle verkeer van en naar de wijk via de Ambachtsheerelaan gaat rijden. De brug die er komt tussen de Tuinderij en het meest zuidelijke wooneiland, is dan alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers en voor calamiteiten-verkeer. Dit om de Schoollaan niet extra te belasten. "De schoollaan is bedoeld voor scholieren", vindt Brigitte van Hoensel (D66). "Hun veiligheid staat bij ons op nummer 1." Het amendement dat paar partij indiende met Inwonersbelangen, Splinter en de VVD kon rekenen op voldoende steun. 

Verder zijn de afmetingen van de vier eilandjes voor de Reiger en de Meerkoet beter vastgelegd. Die komen er om de privacy en het leefgenot van de bewoners van de Meerkoet te waarborgen. juist tegen die eilandjes maakten de bewoners bezwaar omdat er misbruik wordt gevreesd. Wethouder Arjan Noorthoek (wonen) verklaarde dat op de eilandjes geen enkele vorm van recreatie is toegestaan. Daarnaast komt er wintergroene beplanting op de eilandjes.   

Jaren

Noorthoek is blij dat het bestemmingsplan is goedgekeurd. "Naar dit besluit hebben veel Harmelenaren jaren uitgezien. Het gaat om moeilijke keuzes, die mensen raken in hun dagelijks leven. Waar je de een tegemoet komt, heeft de ander daar juist moeite mee. Alle belangen zijn zorgvuldig afgewogen en ik ben blij dat dit besluit er nu ligt. Ik hoop dat de bouw snel van start kan, zodat de vele woningzoekenden niet langer hoeven te wachten."

Hof van Harmelen is het gebied tussen de Ambachtsheerelaan, de Tuinderij en de Meerkoet. Het is nog niet bekend wanneer de woningen in de verkoop gaan.