• Bouwvakkers bezig met het isoleren van de dakkap.
• Bouwvakkers bezig met het isoleren van de dakkap. Foto: Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden voor tien weken dicht

Algemeen

WOERDEN • Vanwege de verbouwing van de bovenverdieping is Stadsmuseum Woerden vanaf deze week voor zeker tien weken dicht. Als alles volgens planning verloopt, gaat het museum op 13 mei weer open met een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. De zolder blijft tot eind juni gesloten voor de opbouw van de nieuwe vaste presentatie: Verhaal van Woerden.

Achter de schermen zijn de museummedewerkers al maanden bezig met de voorbereidingen voor de vernieuwde bovenverdieping van Stadsmuseum Woerden. Sinds er voldoende zekerheid is over de financiën, is het traject begonnen. Dat betekent: zowel werken aan de toekomstige presentatie als aan de benodigde aanpassingen van het gebouw. In januari is de zolder helemaal leeg geruimd en zijn alle Romeinse objecten, die tot dan toe op de zolder verbleven, veilig opgeborgen.

Isoleren
Om straks een nieuwe tentoonstelling te kunnen plaatsen, met voorwerpen die eerder niet te zien waren, is het nodig dat de klimaatwisselingen minder worden. Een aannemersbedrijf is begonnen met het opnieuw isoleren van het dak. Daarnaast worden kieren gedicht en ramen verbeterd. Verder komen er glazen deuren en komt er mechanische ventilatie. Dit alles zorgt straks voor een meer constant klimaat: fijn voor de collectie en de bezoeker. Bovendien is dit een belangrijke eerste stap in het duurzamer maken van het gebouw, niet onbelangrijk met de huidige energieprijzen.

Met een kleine slag om de arm opent het museum op 13 mei weer, met de tentoonstelling Bon Voyage, 100 jaar reisschetsen van Cornelis Vreedenburgh en hedendaagse kunstenaars