• In zowel Turkije als Syrië vielen veel slachtoffers als gevolg van de aardbeving. De hulpverlening in Noord-Syrië komt moeizaam op gang.
• In zowel Turkije als Syrië vielen veel slachtoffers als gevolg van de aardbeving. De hulpverlening in Noord-Syrië komt moeizaam op gang. Foto: stockfoto

Syrische maaltijd bij Brownies & downieS in Woerden

Algemeen

WOERDEN • Inwoners van Woerden met een Syrische achtergrond gaan vrijdag 10 maart maaltijden bereiden in Brownies & downieS om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in hun land. 

Die vond in februari plaats in het grensgebied van Noord-Syrië en Turkije. Het noordelijkste deel van Syrië, waar de regering geen zeggenschap heeft, wordt vanuit Damascus niet geholpen. Veel Syriërs die in Woerden wonen, zijn destijds gevlucht en willen hun families en andere bewoners in Noord-Syrië (provincie Idlib) helpen met noodgoederen zoals tenten, slaapzakken, medicijnen, babyvoeding en maandverband. 

Bezoekers kunnen vrijdag vanaf 17.30 uur kunnen bezoekers terecht in het restaurant van Brownies & downieS aan de Kazerne 3 (tegenover de Hema). De gehele opbrengst komt ten goede aan de actie Woerden helpt Syrië. Van de drankjes gaat 50 procent van de verkoopprijs naar de actie. Er zijn 45 zitplaatsen, dus reserveren is noodzakelijk. Dat kan door bij Brownies & downieS binnen te lopen of te reserveren via de website. Een maaltijd kost 20 euro. 

Falafel
Wie een maaltijd wil afhalen (kan vanaf 18.00 uur) betaalt 10 euro. Een afhaalmaaltijd reserveren kan door tijdens openingstijden te bellen: 0348-769075. Een derde mogelijkheid is om op zaterdag 11 maart tussen 9.00 en 12.00 uur voor 5 euro een pitabroodje met falafel af te halen op de streekmarkt.

Ook donaties zijn welkom. Die kunnen over worden gemaakt naar banknummer NL87 TRIO 0338 9441 17 ten name van Stg. Hervormd Jeugd- en opvanghuis de Meerpaal inzake Wij zijn Woerden. Vermeld bij de omschrijving: Woerden helpt Syrië.

www.wijzijnwoerden.nl/woerden-helpt-syrie