Gestolen Spaanse auto's in Harmelen

harmelen • Agenten hebben vrijdagavond in Harmelen twee auto’s aangetroffen die in Spanje gestolen waren. De voertuigen zijn in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart en heeft een verdachte op de korrel. Tevens wordt contact opgenomen met de Spaanse autoriteiten, zodat de auto’s terug kunnen naar de rechtmatige eigenaren.


Smartlappenfestival 

woerden • Keihard meeblèren met Hollandse levensliederen. Het kan zaterdag 11 maart tijdens het Woerdense Smartlappenfestival. Op elf locaties in de binnenstad zijn er diverse acts. Daarnaast is het mogelijk te genieten van een heus smartlappendiner. Vanaf 16.00 uur starten De Bloesjes bij de Reehorst om in de sferen te komen. Verder komen DJ Menzoo, Wesley Meurs, Laura Fischer, DJ Patrick Keijzer, de Woerdense volkszanger Marco Marc en Keesssie B. de Smartlappenkoning optreden. Toegang is gratis. Het hele programma is te vinden op: www.stadshartwoerden.nl/smartlappenfestival/


Gratis tampons 

woerden • Het mboRijnland stelt gratis tampons en maandverband beschikbaar voor leerlingen op alle locaties, dus ook die in Woerden. Hiermee wil de onderwijsinstelling menstruatiearmoede bij haar studenten tegengaan. De menstruatieproducten liggen bij de toiletten en in kastjes elders in het gebouw.