vrijdag 10 maart

Torah Toppers
19:30, Woerden, wijkcentrum Molenvliet - Sinar Maluku, Stromenlaan 132a
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

VanWyck, een theaterconcert
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck drie albums uit die bewondering oogstten tot ver over de landsgrenzen. Haar warme, donkere alt-folk en americana doen denken aan Natalie Merchant en Leonard Cohen. Met haar vierde album dat internationaal verschijnt, reikt VanWyck nog hoger: The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling. Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck bezoekers mee naar dat eiland en leert ze hen dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan. Kaarten kosten 19 euro (inclusief een gratis consumptie) en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 11 maart

Torah Toppers
14:00, Woerden, bibliotheek Het Groene Hart, Meulmansweg 27
Zie vrijdag 10 maart.

Smartlappenfestival
16:00-01:00, Woerden, binnenstad
Verschillende artiesten verzorgen optredens bij horecazaken in het centrum van de stad. Check de socials van Woerden Bruist voor de tijden en deelnemende locaties.

Cabaret van Thjum Arts
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Thjum Arts speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot’ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop. Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Kaarten zijn 17,50 euro inclusief 1 consumptie en verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl

zondag 12 maart

Unser Leben
15:30-16:30, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Kamerkoor Descartes zingt het programma Unser Leben met werken uit de vroege Duitse barok plus een oude en moderne missa brevis in fragmenti. Kaartjes à 13 euro zijn verkrijgbaar via leden van het koor. Aan de zaal kost een kaartje 16 euro. Jongeren t/m 21 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten reserveren kan via de website.
www.kamerkoordescartes.nl

woensdag 15 maart

Oliebollenactie Miracles
08:00-13:00, Woerden, Kerkplein
Gospelkoor Miracles houdt een oliebollenactie. Vanuit een foodtruck op de weekmarkt worden de lekkernijen verkocht. De opbrengst bestemd is voor de aanschaf van nieuwe geluidsapparatuur en instrumenten. Naast de verkoop vanuit de foodtruck zullen leden van Miracles tevens oliebollen verkopen aan vrienden en kennissen.

Workshop collage techniek
13:30-16:30, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
Deelnemers gebruiken voor deze workshop oude tijdschriften en boeken en de eigen fantasie om iets nieuws te maken. De workshop staat onder leiding van Mariette de Waard en is geschikt voor volwassenen en kinderen (onder begeleiding). Materiaal is aanwezig. Verder worden deelnemers begeleid door een professionele kunstenaar. Kosten voor deelname bedragen 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. De opbrengst gaat naar de zadenbibliotheek. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: zerowaste@duurzaamwoerden.nl.
www.duurzaamwoerden.nl/agenda

Een Leven met Benja Bruijning
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van schrijver Nick Payne waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn kind en het overlijden van zijn vader. Benja werd gegrepen door A Life. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen. Kaarten kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.