'Meer woningen nodig'

woerden • Leden van D66 gingen zaterdag op straat in gesprek met inwoners van Woerden en Harmelen. Dit om te horen wat er leeft onder de bevolking. Veruit het meest genoemde onderwerp was wonen. 

Veel inwoners gaven aan een betere doorstroming te willen op de woningmarkt, door meer woningen te realiseren voor ouderen. Ook woningen voor jongeren, starters op de woningmarkt en 1-persoonshuishoudens werden veel genoemd in de straatinterviews. Daarbij werd vaak gezegd dat Woerden en Harmelen niet helemaal vol gebouwd mogen worden. Er moet voldoende ruimte blijven voor groen in de wijken en een goede verkeersdoorstroming. 

"Opvallend was dat veel inwoners aangaven dat het in Woerden zo goed wonen is", zegt D66-raadslid Birgitte van Hoesel. "En het is ook prettig dat vaak werd genoemd dat we moeten doorpakken met windenergie. Daar is best veel steun voor. Al realiseren we ons dat de verklaarde tegenstanders van de windmolens niet met ons willen spreken." Ook zaterdag 11 maart gaan lokale en provinciale D66 politici opnieuw de straat op in Woerden om in gesprek te gaan met inwoners.