Feest bij Machar

woerden • Volkdansvereniging Machar uit Woerden staat dit jaar stil bij het 55-jarig bestaan. Dit wordt op zaterdag 22 april gevierd met een optreden van het Folklor Dansensemble in Het Baken aan de Beneluxlaan 3. Speciaal voor leden is er voorafgaand aan het optreden een workshop gepland. Daarna is er een samenzijn met eten en drinken. Ook oud-leden zijn welkom.  De kosten zijn 15 euro, inclusief twee consumpties. Aanmelden (voor 19 april) kan door een e-mail te sturen naar: macharwoerden@gmail.com.


Dubbelexpositie in ziekenhuis

woerden • In de Atriumhal en vitrine van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden is tot en met 12 mei een gezamenlijke expositie van Arthur Koopmans en Linda Koers. Koopmans is een schilder uit het Groene Hart die naar diverse plekken in het land reist om inspiratie op te doen. Wat hij ziet legt hij vast op papier, met water, pigment en penseel. Tijdens een beeldhouwvakantie in Spanje, hebben stenen het hart van Linda Koers gestolen. "Het afpellen van de steen naar het beeld dat zich binnenin nog even verborgen houdt, is elke keer weer een verrassende uitdaging en vormt voor mij de aantrekkingskracht van beeldhouwen."


Open dag van basisscholen  

woerden • De vijf basisscholen in de wijk Molenvliet houden samen met kinderopvangorganisatie Kind & Co een gezamenlijke open dag voor geïnteresseerde ouders.

Die zijn op vrijdag 14 april van 09.00 tot 12.00 uur welkom op kbs De Molenwiek, obs De Achtsprong, cbs Johan Frisoschool, cbs Constantijnschool en kbs Franciscus. Aanmelden is niet nodig; ouders kunnen vrijblijvend bij één of meerdere scholen naar binnen lopen. Er is op elke school iemand aanwezig om bezoekers te ontvangen. Er wordt een rondleiding gegeven en ouders kunnen vragen stellen. Het is geen probleem om kinderen jonger dan 4 jaar mee te nemen. Ouders kunnen ook een kijkje nemen bij de inpandige peutergroep of BSO-locaties van Kind & Co in de scholen.


ThuisKUNSTRoute

woerden • Mensen kunnen van zaterdag 25 maart tot en met zondag 222 april genieten van kunst, gemaakt door kunstenaars uit de gemeente Woerden. In de ThuisKUNSTRoute laten deelnemers hun kunst zien achter een raam in hun huis, of in de (voor)tuin. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid vanaf de straat of stoep de kunstwerken bewonderen. Ter plekke of op de website van KUNSTaandenRIJN kunnen geïnteresseerden een kaart met alle deelnemende adressen bekijken en downloaden.  

q  www.kunstaandenrijn.nl