Nog eens 55 woningen erbij in Woerden

woerden • Op de Watermolen in Woerden komen zo'n 55 woningen. Ontwikkelaar Bolton wil het kantoorgebouw dat nu op nummer 4 staat slopen en een nieuw appartementencomplex bouwen op de locatie. Bolton-directeur Arjan Ton en wethouder Arjan Noorthoek hebben daarvoor een intentieovereenkomst ondertekend.   

Volgens Arjan Ton past de woontoren goed bij de voor de locatie beoogde 'campuszone'. "Parkeren wordt ondergronds opgelost. De ruimte rondom het gebouw wordt zo ingericht dat het onderdeel uit gaat maken van de struinpaden structuur die voor het gebied wordt ontworpen. We zien uit naar de verdere uitwerking met de gemeente Woerden en vertrouwen op een goede en constructieve samenwerking."

Stap voor stap

Nieuw-Middelland verandert stap voor stap steeds meer in een gemengd woongebied. In de directe omgeving maken al meer kantoorgebouwen plaats voor woningen. Zo zijn er 265 appartementen in aanbouw of al bewoond in het plan De Houttuin (Houttuinlaan) en 72 appartementen in De Molenhoek/The Mill (Zaagmolenlaan). Ook zijn er vergevorderde plannen voor woningbouw op de Watermolenlaan 1 en Zaagmolenlaan 4. In totaal is er in Nieuw-Middelland ruimte voor zo’n 1.800 tot 2.400 woningen.

Wethouder Arjan Noorthoek ziet dat de woningbouw in Nieuw-Middelland nu echt goed van de grond komt. "Veel woningzoekenden kunnen hier een mooie woonplek vinden. Samen met Bolton onderzoeken we of ook deze plannen haalbaar zijn. Daarbij kijken we naar het ontwerp, duurzaamheid, verkeer en parkeren, maar zeker ook naar de betaalbaarheid van de woningen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daaruit gaan komen."

Nieuwsbrief

Alle ontwikkelingen in Nieuw-Middelland zijn terug te vinden op www.nieuw-middelland.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt ongeveer vier keer per jaar.