• Beeld uit de wedstrijd tussen SC Woerden en Elinkwijk.
• Beeld uit de wedstrijd tussen SC Woerden en Elinkwijk. Foto: mediateam sc woerden

SC Woerden moet de rug rechten

woerden • SC Woerden verloor afgelopen zaterdag van IJFC en zakte daardoor naar een elfde plaats. Een positie van waaruit het lastig is op te klimmen.

Alleen de achterstand op de veilige plaatsen is overbrugbaar, helemaal als in ogenschouw wordt genomen dat de ploeg nog alle concurrenten ontvangt. 

Moeite

De teleurstelling na de nederlaag tegen IJFC was onverminderd groot. Het kostte de spelers van SC Woerden de nodige moeite om zo vlak na de wedstrijd de positieve dingen te vinden in de strijd tegen degradatie. "Ik kan mij niet zo snel herinneren wanneer we voor de laatste keer gewonnen hebben", liet Sven van Lunteren weten. 

Toch is het niet enkel kommer en kwel bij de Woerdenaren, want de ploeg treft in de laatste fase van de competitie nog alle concurrenten. 

Het grootste probleem waar de derdeklasser tegenaan loopt is dat de ploeg moeizaam scoort en dat baart zorgen. Daar moet de komende tijd Sven van Lunteren voor gaan zorgen. De van origine verdediger is in de spits geposteerd en mag laten zien waarom hij als verdediger bij de makkelijkst scorende spelers van de selectie behoort. "We hebben inderdaad een moeilijk scorende ploeg. Ik heb liever ook een spits die er vijftien per jaar maakt. Ik moet wel zeggen dat ik een neusje voor de goal heb en zo een balletje kan vast houden. Het is een noodoplossing om te zien of we zo het een en ander kunnen forceren." 

Jammer

Van Lunteren blijft strijdvaardig. "Het zou jammer zijn als we direct weer degraderen. Ook op de nacompetitie moeten we niet gokken, want daar speel je alleen maar wedstrijden die raar kunnen lopen. Dat is overigens voor het neutrale publiek wel leuk. Maar goed, als je op deze manier blijft verliezen maak je ook nergens aanspraak op." 

De komende weken zal de ploeg moeten rechten. "Het is ook niet dat we tegen IJFC helemaal zijn weg gespeeld. Zij spelen wel bovenin. Het is dus belangrijk niet te negatief te worden", aldus de omgeturnde aanvaller die met de ploeg komend weekend koploper Houten treft. Wederom een pittige opgave. 

Nik Mandemakers