Nieuw parcours voor 44e Singelloop

woerden • Wie mee wil doen aan de 44e editie van de Singelloop kan zich vanaf 1 april inschrijven. Het parcours van de loop, die op maandagavond 12 juni om 20.00 uur start, is bijna volledig vernieuwd. Maar wel met het traditionele uitgangspunt: langs de mooie Woerdense Singels en dwars door de binnenstad.

De start/finish-locatie blijft hetzelfde en daarmee ook het eerste gedeelte van de route. Vanaf de Nelson Mandelabrug zal het nieuwe gedeelte beginnen. Via het Defensie-eiland, Nassaukade en Emmakade wordt de Haven bereikt. Een mooi sfeervol stuk van het parcours omdat de hardlopers elkaar kunnen zien aan beide kanten van de Singel. Daarna loopt men via de Ravelijnsingel naar de Oostsingel. Vervolgens langs het Exercitieveld en door het Brediusbos om weer terug te komen bij start/finish.

Brediusbos

Met het nieuwe parcours veranderden ook de afstanden waar de lopers voor kunnen kiezen. Één volledige ronde heeft een afstand van 5 kilometer. Deelnemers kunnen meedoen aan de 5 of 10 kilometer wedstrijd. Ook de ‘KidsRun’ staat weer op het programma. De kinderen lopen 600 of 1500 meter door het Brediusbos.  

Gratis

Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen met hun school gratis meedoen. Zij strijden samen voor de mooiste titel: de sportiefste school van Woerden. Niet de snelste wint, maar wel de school met procentueel de meeste deelnemers.

q www.singelloopwoerden.nl