• In de showroom is een terrasoverkapping van Bruskor te zien.
• In de showroom is een terrasoverkapping van Bruskor te zien. Foto: PR

Paasshow bij A & W Zonwering en Interieur

harmelen • De lente is begonnen! Dat betekent dat het tijd is om na te denken over zonwering. Want als je lekker in de tuin wil genieten van het buitenleven en het zonnetje volop schijnt, is het toch wel fijn om wat schaduw te hebben. Bij A & W Zonwering en Interieur in Harmelen kan je van 3 tot en met 15 april inspiratie opdoen tijdens de paasshow. 

Vroeger stond de telefoon roodgloeiend als de zon eenmaal begon te schijnen, herinnert eigenaar Han Veldhoen zich nog goed. Dat is nog steeds zo, "maar nu is er het hele jaar door wel belangstelling voor onze producten", vertelt hij. "Naast knikarmschermen verkopen wij ook rolluiken, screens, horren en markiezen. Daarnaast hebben wij een groot aanbod van raamdecoratie. Denk aan gordijnen, jaloezieën, plissés en shutters."

A & W Zonwering en Interieur bestaat dit jaar precies 25 jaar. Veldhoen kwam in 2016 het bedrijf versterken, vier jaar nadat hij zijn eigen onderneming (Veldhoen Zonwering in IJsselstein) had verkocht. "Ik was alweer snel zes dagen per week aan het werk", lacht Veldhoen. "Dat maakt me niet zoveel uit, want het is leuk werk. In die paar jaar hebben we hier in de regio een mooie klantenkring op weten te bouwen."
Toch komt het regelmatig voor dat er klanten de showroom bezoeken die nog nooit van A & W Zonwering & Interieur hebben gehoord. Veldhoen vindt dat niet zo erg. "Als je geen zonwering nodig hebt, valt het je ook niet op. Toch zijn veel klanten die hier binnenlopen verrast door het grote aanbod. Er is zóveel te krijgen als het gaat om zonwering en raamdecoraties. En ook qua kleuren en dessins zijn de mogelijkheden eindeloos."

Prijsindicatie

In de showroom krijgen klanten advies en, op basis van de afmetingen, een globale prijsindicatie. "Wij komen altijd langs om alles na te meten", zegt Veldhoen. "Meestal kunnen we snel leveren, maar in drukke tijden moet je rekenen op vijf tot acht weken voor we langskomen." 

Vooral screens doen het de laatste jaren goed. Veldhoen snapt dat wel. "Screens zijn super effectief en houden zowel de felle zonnestralen als de warmte buiten. Hierdoor blijft het in de zomer lekker koel in huis." Net als andere vormen van zonwering (zoals rolluiken en zonneschermen) zijn screens verkrijgbaar als solar-variant. 

Solar zonwering wordt ieder jaar weer populairder. Dit komt volgens veldhoen niet alleen door het duurzame aspect, maar ook door de eenvoudige montage. "Je hoeft geen professionele klusser te zijn om de zonwering zelf te monteren. Gaten boren voor elektra is overbodig. Er zitten een strookje met cellen die licht omzetten in elektrische energie."

Terrasoverkappingen

De vraag naar terrasoverkappingen in de tuin is de afgelopen jaren eveneens hard gestegen. Dat is niet raar, want de voordelen zijn enorm. Naast dat je een koel plekje creëert in je tuin, is een terrasoverkapping vaak een verrijking voor de woning. A & W Zonwering en Interieur is exclusief dealer van Brustor in midden Nederland. Veldhoen: "Brustor levert aluminium overkappingen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Zo geniet je het hele jaar door, vier seizoenen lang, van de buitenlucht."

A & W Zonwering en Interieur
Dorpsstraat 9 • Harmelen
T: 0348-441301
I: www.aenwzonwering.nl