Verkeersexamen in Harmelen

harmelen • Alle 90 leerlingen van de groepen 7 van de vier basisscholen in Harmelen hebben dinsdag het landelijk schriftelijk verkeersexamen afgelegd. Op woensdag 5 april stappen zij op de fiets voor het praktische gedeelte. 

Om 08.45 uur zal wethouder Ad de Regt op het schoolplein aan de Hendriklaan het startschot geven. De Harmelense afdeling van Veilig Verkeer Nederland adviseert ouders om de route een paar keer met hun kinderen te fietsen zodat die veilig aan het examen deel kunnen nemen. 

OK-sticker

Alle fietsen zijn woensdag al gecontroleerd. De goedgekeurde fietsen zijn voorzien van een OK-sticker en mogen bij het verkeersexamen gebruikt worden. Een aantal fietsen is tijdens de controle niet goedgekeurd. De leerlingen hebben een kaartje mee naar huis gekregen met daarop de manco's die voor het praktische examen verholpen moeten worden. Tijdens het examen zijn de jeugdige fietsers herkenbaar aan het oranje hesje (met nummer) dat ze dragen. 


Sterk Woerden wil meer prullenbakken

woerden • Sterk Woerden wil dat er bij ieder zitbankje in de gemeente een prullenbak komt te staan. 

Het valt de lokale partij op dat die ontbreken bij zitbankjes langs wandelpaden, zoals langs de Rijn en de Cattenbroekerplas. Daar worden ook veel honden uitgelaten. Ook bij parkeerplaats De Badkuip is geen prullenbak te vinden. Sterk Woerden wil van het gemeentebestuur weten of er een reden is dat niet bij elk openbaar zitbankje een prullenbak staat. Gevraagd wordt of het college bereid is om het aantal prullenbakken uit te breiden, zodat op zoveel mogelijk plaatsen in Woerden het afval en ook hondenpoep kan worden gedeponeerd.