zaterdag 1 april

Repair Cafe Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Wat doe je met een kapotte broodrooster, defecte lamp, een scheur in je broek, kapot speelgoed, computer problemen of een rammelende fiets? Ga naar het Repair Café en laat experts je helpen deze mooie spullen weer te maken.

Boekenbeurs
10:00-14:00, Woerden, verenigingsgebouw, Waardsedijk 13
Harmonie De Vriendschap houdt een grote boekenbeurs in haar verenigingsgebouw. De afgelopen maanden zijn er weer veel nieuwe boeken binnengekomen die voor een koopje op de kop getikt kunnen worden. De opbrengst is bestemd voor het muziekfonds van de vereniging. Parkeren kan voor de deur en de koffie staat klaar.

Open ochtend
10:00-12:00, Woerden, hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig.
www.demantelmeeuw.nl

Voorjaarsmarkt
10:00, Woerden, BatensteinBuiten, Van Helvoortlaan 40
BatensteinBuiten, de grootste gratis spetter-, sport- en speelplaats in Woerden, gaat weer open. Ter gelegenheid van de opening is er deze dag een voorjaarsmarkt op het terrein. Er staan meer dan vijftig kramen waar bezoekers een kijkje kunnen nemen. Daarnaast is er muziek, kunnen kinderen lekker spelen en worden er leuke acties gehouden. De voorjaarsmarkt geeft aan verschillende ondernemers de mogelijkheid hun producten onder de aandacht te brengen. Ook WoerdenSport staat er met een kraam waar informatie is te vinden over zwem- en aqualessen. Ook de Dukkie Truck, een nieuw horecaverkooppunt, zal deze dag geopend worden. Na deze openingsdag kunnen er weer verschillende kinderfeestjes in BatensteinBuiten worden gereserveerd. Ook kan er (tegen vergoeding) midgetgolf worden gespeeld op de 12-holes midgetgolfbaan.
www.woerdensport.nl/batensteinbuiten
www.rc-productions.nl

Torah Toppers
13:30 en 15:30, Woerden, House of Arts, Molenstraat 40
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

Rondje Zegveld
14:00, Zegveld, supermarkt Coöp, Middenweg 1
Vijfde editie van Rondje Zegveld. Het is een hardloopevenement met afstanden van 5 en 10 kilometer. Het evenement steunt altijd een aantal goede doelen in het dorp. Dit jaar gaat de opbrengst naar de plaatselijke muziekvereniging Kunst Na Arbeid. De vereniging wil graag de oude instrumenten vervangen voor nieuwe. De start van Rondje Zegveld is om 14.00 uur bij supermarkt Coöp en de Milandhof. Om 13.30 uur begint de kinderloop. Voorinschrijven kan op www.rondjezegveld.nl.

Paasbingo
18:30-23:30, Woerden, verenigingsgebouw, Singel 45a
Jaarlijkse paasbingo van Fanfarecorps Excelsior. Er zijn mooie prijzen te winnen. Naast bingo (met superronde) kunnen deelnemers draaien aan het Rad van Avontuur en meedoen aan een grote verloting. De kinderronde is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Cello Octet speelt Sgt. Pepper's
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Sgt. Pepper’s was voor The Beatles hun meest revolutionaire album. Cello Octet Amsterdam waagt het om een arrangement te spelen van de meest invloedrijke popplaat aller tijden. Hoe ga je Lucy in the Sky with Diamonds of A Day in the Life laten klinken op acht cello’s? Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest, die ook nog alles weet van pop en rock kan aangaan. Eigenlijk is er maar een persoon om dit aan toe te vertrouwen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger David Dramm. De iconische songs - nog altijd grensverleggend én aanstekelijk - klinken als nooit tevoren. Kaarten à 24,50 euro (inclusief een consumptie) zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Bingo bij SC Woerden
20:30-23:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Bingo van de voetbalclub die altijd op de eerste zaterdag van de maand plaatsvindt. Er worden dertien ronden bingo gespeeld. Meedoen kost 10 euro. Tijdens de dertien ronden wordt er twee keer een semi superronde gespeeld met een hoofdprijs van 75 euro en één keer een superronde met een hoofdprijs van 150 euro. Als in één van deze drie ronden de kaart vol is voor het 57e getal, dan wordt het prijzenbedrag verhoogd met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met een loterij. De hoofdprijs van de loterij is een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle gewonnen prijzen zijn in te wisselen tegen een waardebon van Cromwijk Kaas en Kip in de Voorstraat 44. De kantine is geopend vanaf 19.00 uur.

zondag 2 april

Superjuffie (5+) in Het Klooster
15:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Juf Josje is een heel gewone juf. Maar kunnen jullie een geheim bewaren? Nee? Stop dan met lezen! Ja? Luister dan goed! Josje is namelijk een heel bijzondere juf. Ze is Superjuffie! Als er een dier in gevaar is, verandert juf Josje in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Zo redt ze alle dieren net op tijd! Al snel ontdekken haar leerlingen en Hakim, de conciërge, haar bijzondere gave. Gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Ondertussen gebeuren er hele vreemde dingen in de stadsdierentuin….Komt Superjuffies hulp op tijd?De Superjuffie!-boeken van Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap, zijn al lange tijd een groot succes en zijn met vele prijzen bekroond. De makers van De Toren van Geluid zijn Superblij om met Superjuffie een nieuw avontuur aan te gaan. Ze kunnen niet wachten om het verhaal over de lieve en stoere Juf Josje naar de theaters te brengen.De voorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

maandag 3 april

Aquarelleren
14:00-16:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Anastazija Ferweda geeft een workshop aquarelleren. Het is de oudste techniek van schilderen zoals je vroeger op school ook leerde, met waterverf. Aanmelden via: 0348-447643, 06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

dinsdag 4 april

Schilderen
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Schilderworkshop verzorgd door Corrie Berends. Aanmelden via: 0348-447643, 06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Repair Café Kamerik
14:00-16:30, Kamerik, Ambachtshuis (Sleutelclub), Nijverheidsweg 15
Vrijwillige naaisters en electriciëns zitten klaar om kleding en kleine elektrische apparaten te repareren. Bezoekers krijgen thee of koffie tijdens het wachten. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Meer informatie is verkrijgbaar bij Evelien van Viet: 06-13013795.

woensdag 5 april

Kidsclub
14:30-16:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Deze keer gaan deelnemers tafelversieringen maken voor Pasen. De Kidsclub is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die in het gezin of de familie te maken hebben iemand die kanker heeft of een andere ziekte.

Teun Toebes - VerpleegThuis
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Naar aanleiding van het grote succes van zijn boek, VerpleegThuis, waarmee hij op 1 debuteerde in de bestsellerlijst, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland. Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis, waarom? Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken, gaat hij ver, heel ver. Meer dan een jaar geleden besloot hij zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht. In het verpleeghuis krijgt hij antwoorden op veel vragen. Zoals Teun het zelf zegt: 'Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken'. In het verlengde van zijn boek schetst Teun op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld van mensen met dementie. Een interactieve show met grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes met als doel mensen te helpen bij het ‘Nieuwe Denken’. Kaarten à 22,25 euro (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

donderdag 6 april

De Mattheus Passie
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Eén van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De overleden theatermaker Jan Rot maakte de Nederlandse hertaling en dit wordt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist. De populaire zangeres Sharon Kips (danwel Pearl Jozefzoon) en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening. Met dit keer oud-nieuwslezeres Noraly Beyer in de rol van verteller. De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema. Kaarten à 26,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

vrijdag 7 april

Passieverhaal
20:00, Kanis/Kamerik, H. Hippolytuskerk, Mijzijde 132
Op Goede Vrijdag zingt het koor Jong van Hart het Passieverhaal. Dit onder leiding van Marcel Kooijman. De kruisweg van Jezus wordt verteld middels teksten en liedjes op de melodie van onder andere Hotel California van the Eagels, One of Us van Joan Osborne en Nothing Else Matters van Metallica. Toegang is gratis.