• Wietske Laudy van Woerden Marketing.
• Wietske Laudy van Woerden Marketing. Foto: Paul van den Dungen

Is Woerden voor iedereen toegankelijk?

woerden • Woerden Marketing gaat inventariseren hoe bewoners, bezoekers en ondernemers inclusie en toegankelijkheid ervaren in de binnenstad.

Iedereen is welkom in die binnenstad, maar volgens Wietske Laudy van Woerden Marketing valt er nog best wat te verbeteren. Want Woerden is niet zo inclusief en toegankelijk als het lijkt. Dat bleek wel uit de afstudeerscriptie die een student van de Hogeschool Inholland vorig jaar heeft gemaakt.

Samenwerking

Wietske wil erachter komen wat er moet gebeuren om de situatie te verbeteren en dat gaat zij in nauwe samenwerking met Stadshart Woerden doen. “Een dagje Woerden is voor iedereen, maar we hebben intussen geleerd dat Woerden nog helemaal niet zo inclusief en voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Om te kijken wat daar allemaal voor nodig is en wat er zou moeten gebeuren gaan wij dit in kaart brengen."
Dat doet Wietske door het afnemen van persoonlijke interviews. "Ik wil nagaan hoe de ervaringen in restaurants zijn van bezoekers die niet goed tegen prikkels kunnen. Of van mensen die een andere culturele achtergrond hebben. Maar ik wil ook van rolstoelgebruikers horen of zij gemakkelijk door de stad of in een winkel kunnen rijden. En hoe ervaart een inwoner met dementie de binnenstad?" Ook de jongeren wil zij spreken, "want hoe goed sluit de Woerdense binnenstad aan bij hun wensen?"

Naast deze interviews houdt Wietske Laudy ook een enquête onder de ondernemers van de binnenstad. "Het is de bedoeling dat er in juni al een rapport verschijnt met daarin alle knelpunten. Die gaan we zeker niet allemaal oplossen, maar we doen ons best. Het is namelijk belangrijk om Woerden een duurzame en toegankelijke stad voor iedereen te laten zijn."

Wie een gesprek wil, kan een e-mail sturen naar: wietske@woerdenmarketing.nl.