Afbeelding
Foto: martijnvleeuwen.nl

Heropening Albert Heijn Woerden


FOTO

woerden • Na een grondige verbouwing opende wethouder Jelmer Vierstra dinsdag de vernieuwde Albert Heijn aan de Wagenstraat 24 in Woerden. 

Samen met supermarktmanager Jeroen Spithoven knipte hij een lint door. De supermarkt heeft het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn, met meer aandacht voor vers, gezond en lekker eten. Door de hele winkel hangt ledverlichting en gas wordt niet meer gebruikt. Dat levert een flinke energiebesparing op. (foto: Albert Heijn, Martijn van Leeuwen)


Heropening clubhuis LTV Triaq

harmelen • Het clubhuis van tennisvereniging LTV Triaq in Harmelen is vrijdag heropend. Wethouder Arjan Noorthoek kwam langs om een kijkje te nemen.  

Het gebouw van de tennisvereniging is de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Zo is er een nieuw dak geplaatst, zijn de muren geïsoleerd en ligt er een nieuwe vloer. Daarnaast zijn er kunststof kozijnen geplaatst en is er een nieuw verwarmings-en ventilatiesysteem geïnstalleerd. Ook ligt er een nieuw terras en zijn alle kleedkamers en natte ruimtes vernieuwd. De 123 zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat LTV Triaq geen gas meer gebruikt en vrijwel energieneutraal de toekomst in gaat. 

Huurverhoging

De plannen voor de verbouwing ontstonden al in 2015 toen de gemeente een flinke huurverhoging aankondigde. De verhoging was voor het bestuur aanleiding om eens goed na te denken over wat daar aan gedaan kon worden. De oplossing was dat een deel van het park werd afgestaan aan de gemeente Woerden zodat kinderdagverblijf Nijntje Pluis - toen nog gevestigd aan de Willem Alexanderlaan - kon worden verplaatst. In april 2019 ondertekenden de vijf betrokken partijen hierover een intentieverklaring.

Door de resultaten van onderzoeken en het coronatijdperk werd de bouw behoorlijk vertraagd. Daarnaast hadden ook de sterk gestegen prijzen voor bouwmateriaal invloed op de voortzetting. Uiteindelijk kon er halverwege 2022 worden begonnen worden met de verbouwing. 

Tijdens de heropening sprak voorzitter Ruud Bos zijn waardering uit voor het bouwteam, bestaande uit vrijwilligers. Dit team stak vele uren in de verbouwing van het clubhuis. Bos maakte van de gelegenheid gebruik om de vrijwilliger van het jaar 2022/2023 te benoemen. Voor de aanwezigen was het geen verrassing dat Dick Moraal daarvoor gekozen werd. Hij ontving uit handen van de voorzitter een waardebon en een oorkonde welke een prominente plaats zal krijgen in het clubhuis.