SCH '44 wint van WDS en tankt vertrouwen

harmelen • In aanloop naar de topper tegen Zwammerdam heeft SCH ’44 goede zaken gedaan. Door de 3-0 op WDS gaat de ploeg uit Harmelen als koploper het duel met de concurrent in.  

Uiteraard lag de focus zaterdag op WDS, maar er zal bij SCH ’44 ongetwijfeld zijn gesproken over de wedstrijd in en tegen nummer twee Zwammerdam. Een overwinning levert immers een voorsprong van vijf punten op met een relatief gunstig programma. Nils Peters kijkt uit naar het duel dat hij beschrijft als het mooiste van het jaar. "Je zou deze wedstrijd het best kunnen vergelijken met Ajax - Feyenoord. Voor beide teams is het gewoon een hele belangrijke pot in de strijd om het kampioenschap." 

Met verve

Maar zaterdag moest WDS verslagen worden en daar slaagden de Harmelenaren met verve in. "Het was van ons een hele zakelijke overwinning", aldus Peters. "We weten ook dat ze Zwammerdam hebben verslagen, dus het was ook zaak om zelf niet over die bananenschil uit te glijden." 

De eerste kans in het duel was voor WDS, maar doelman Fabian van Jaarsveld had een mooie redding. Via Dustin van Doorn kwam SCH '44 op voorsprong. Na rust wist de ploeg uit Harmelen die voorsprong uit te breiden door treffers van Jeffrey Buijt en debutant Aron Gijsbertsen. 

Ervaren ploeg

Voor het duel met concurrent Zwammerdam voelt men bij SCH '44 weinig extra druk. Peters: "We hebben een ervaren ploeg, met spelers die niet snel onder hoogspanning staan. We hebben ook pas één keer verloren. Natuurlijk gaan we er met vertrouwen naar toe en de afgelopen tijd geeft onze manier van spelen ons veel vertrouwen. We kunnen in ieder geval goede zaken doen. Zij moeten en wij hebben in principe aan een gelijkspel genoeg. Wij gaan daar in ieder geval heen voor een goed resultaat."